MónTerrassa
Junts vol més visibilització de l’esport femení a Terrassa
  • CA

Junts per Terrassa presenta aquest divendres en el ple municipal de febrer una proposta de resolució per tal de fomentar l’esport femení a la nostra ciutat i fer-lo més visible.

Els acords proposats:

1.- Que l’Ajuntament de Terrassa s’adhereixi i doni suport a la campanya “T’ho estàs perdent” promoguda per Consell de l’Audiovisual de Catalunya, la Secretaria General de l’Esport i de l’Activitat Física, l’Institut Català de les Dones, i la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals, i de forma especial promogui l’adhesió de: a) Canal Terrassa, b) La Ràdio Municipal.

2.- Promoure a través de la Regidoria d'esports l’establiment d’un canal de comunicació àgil i directe entre les entitats i clubs esportius de la ciutat i els mitjans de comunicació.

3.- Convidar a tots els mitjans escrits, digitals, radiofònics, o televisius de la ciutat, (Diari de Terrassa, el Món, etc.), a que s’adhereixin a la campanya “T’ho estàs perdent”, i a que participin de forma activa en establir un canal de comunicació àgil i directe amb les entitats i clubs esportius de la ciutat.

4.- Comunicar aquest acords al Consell de l’Audiovisual de Catalunya, a la Secretaria General de l’Esport i de l’Activitat Física, a l’Institut Català de les Dones, i a la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals.

5.- Incorporar a l’apartat d’esport femení de la web de l’Ajuntament de Terrassa una nova secció amb una petita biografia de dones esportistes de primer nivell de la ciutat.

6.- Dotar de recursos al Consell Esportiu per definir les bases i posar en marxa l’Observatori de l’Esport i l’Activitat Física Terrassenc que reculli dades per poder prendre les millors decisions que ajudin a definir programes transversals que donin cabuda a l’àmplia pluralitat de potencials practicants.

7.- Establir un canal de comunicació amb un dinamitzador on es puguin aportar idees sobre com aconseguir que les noies i dones terrassenques participin més de l’activitat física i l’esport. Disposar d’una dotació pressupostària per finançar les idees més interessants que ho precisin. Especialment aquelles que ajudin a les dones a aconseguir una participació sostenible.

8.- Establir un seguit d’orientacions per aconseguir la implicació cada cop més nombrosa i duradora de les dones en la direcció i gestió dels diferents programes esportius i en les entitats.

9.- Obrir un espai web on compartir les bones pràctiques amb relació a la promoció de l’esport femení.

10.- Desenvolupar més mecanismes i recursos per ajudar al professorat a promoure l’activitat física, l’esport i els hàbits saludables a l’escola, i establir estratègies per involucrar a les famílies. Cal valorar l‘esport escolar com la porta d’entrada de qualsevol persona a l’activitat física i a l’esport.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa