MónTerrassa
La Guàrdia Civil alerta a Llarena de “l’agressivitat” de Marcel Mauri
  • CA
Una part de l’atestat de la Guàrdia Civil sobre Marcel Mauri | Quico Sallés

!--akiadsense-->

En ple debat judicial al Tribunal Suprem en la causa de l’1 d’Octubre sobre el concepte de “violència”, per rebaixar el delicte de rebel·lió a sedició, la Guàrdia Civil també sembla està diposada a reinterpretar el concepte “d’agressivitat”. Així es pot comprovar en l’atestat de la Unitat de la Policia Judicial sobre els “protagonistes del procés” que va lliurar al magistrat instructor de la causa de l’1-O del Tribunal Suprem, Pablo Llarena.

Un dels exemples d’aquesta interpretació extensiva del concepte agressivitat clama la ‘fitxa’ que la Guàrdia Civil va escriure sobre la figura i el paper de Marcel Mauri, l’actual portaveu d’Òmnium Cultural. Un home que precisament seria l’antitesi del que el seny batejaria com “agressivitat”. Els analistes de la policia destaquen que “els seus missatges ha estat agressius contra l’Estat reclamant la llibertat del que entèn que són presos polítics”.

La Guàrdia Civil li imputa declaracions en què parla del “perill que corria la democràcia a Catalunya Espanya i Europa” i que “l’Estat estava buscant tensionar, crispar i radicalitzar el conflicte polític amb l’objectiu de desactivar les entitats sobiranistes”. Així inclouen en l’atestat diverses intervencions amb les que cridava a la “mobilització” demanant a “qui estimés la democràcia sortís al carrer per detenir l’espiral de repressiód e l’Estat”.

Ara bé, la Guàrdia Civil incorre en una contradicció perquè malgrat titllar “d’agressives” les declaracions públiques de Mauri, al assegurar que cridava a “fer el que fes falta” això sí sempre de manera “cívica i democràtica”. També afegeix aquest informe que instigaria una “onada de mobilitzacions començant per al del dia 12 amb l’objectiu de fer arribar al món que Espanya no és una democràcia i que a Catalunya havien segrestat la democràcia”.

Marcel Mauri | Jordi Borràs

!--akiadsense-->

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa