MónTerrassa
Gay de Montellà suspèn la Cecot mentre sigui president de Foment
  • CA
El president de Foment del Treball, Joaquim Gay de Montellà | Europa Press

Sorpresa a Foment del Treball per una decisió inesperada del president, Gay de Montellà. Els plans del president fins a aquesta tarda passaven per expulsar de l’entitat la patronal vallesana Cecot, liderada per Antoni Abad. Però a darrera hora, Gay de Montellà ha sorprès els membres de la Junta directiva amb una proposta de votació que no demana l’expulsió, sinó la suspensió temporal de l’afiliació de la Cecot a la patronal mentre duri la seva presidència. Així ho ha pogut saber El Món de fonts presents a la reunió de la Junta, una proposta de votació que ha provocat la sorpresa dels assistents. Amb aquesta mesura, Gay de Montellà pretendria impedir que Antoni Abad es presenti a les eleccions de Foment d’aquest 2018, tot i que podria acabar fent-ho a través de la patronal del metall de Terrassa. La proposta de suspensió temporal ha estat aprovada per la Junta, i sobre el paper, ja no hauria de passar per l’assemblea general del mes d’abril o maig perquè no es tracta d’una expulsió.

El comitè executiu, on hi ha el nucli dur dels empresaris de Foment i les persones de confiança del seu president, havia de traslladar a la Junta directiva la petició d’expulsar la Cecot. Una petició que ve de lluny. El desembre del 2016 es va proposar per primera vegada, aleshores amb l’argument que sortia fora del seu àmbit natural d’actuació, el Vallès, i que per tant, feia la competència a altres patronals integrades a Foment. Però rebutjat aquest argument, la direcció de la patronal va canviar d’estratègia i va apostar pels motius polítics.

La proposta de Gay de Montellà per suspendre la patronal vallesana sustenta en el fet que la Cecot va donar suport a la Taula per la Democràcia, que va defensar el dret a decidir i un referèndum pactat, i a més, retreu als vallesans que enviessin una carta al ministre espanyol Luis de Guindos queixant-se del drecret exprés per al trasllat de seus socials i fiscals d’empreses després del referèndum de l’1-O.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa