MónTerrassa
Front comú de Terrassa i 6 ciutats per la gestió pública de l’aigua
  • CA

Aquest matí s’ha anunciat la creació de l’Associació de Municipis per a la Gestió Pública de l’Aigua. A l’acte de presentació, que ha tingut lloc a l’Ajuntament de Barcelona, han participat l’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, l’alcaldessa de Badalona, Dolors Sabater, l’alcalde de Cerdanyola del Vallès, Carles Escolà, l’alcalde d’El Prat de Llobregat, Lluís Tejedor, l’alcalde de Sabadell, Julià Fernàndez, l’alcaldessa de Santa Coloma de Gramenet, Núria Parlon i l’alcalde de Terrassa, Jordi Ballart. Els alcaldes i alcaldesses han signat un protocol d’intencions per al compromís de la creació de la xarxa. Les alcaldesses i alcaldes han manifestat el seu compromís amb una gestió pública, transparent, participativa i sostenible del cicle integral de l’aigua.

Han impulsat la creació d’aquesta xarxa de municipis compromesos amb la gestió pública de l’aigua, articulada com a associació de municipis, però oberta a ens supra-municipals, sectors acadèmics i societat civil organitzada. En la seva intervenció, l’alcalde de Terrassa, Jordi Ballart, ha destacat que ”un ajuntament sol, per molt gran que sigui, té importants limitacions a l’hora de fer front a aquests poders i aquests interessos. Tenim moltes capacitats, moltes possibilitats i una extraordinària proximitat amb la gent, però ens hem d’enfortir a base de construir xarxes. I això és el que fem avui. Enfortir-nos, sumar les nostres capacitats, perquè així aconseguirem multiplicar els resultats”.

Per a Ballart, amb la creació d’aquesta xarxa des del món local “estem fent política de país sense deixar de fer política municipal, que és el que ens toca, que és la nostra raó de ser. Estem participant d’una autèntica globalització dels drets de les persones i dels valors democràtics i socials, que és inèdita i que arriba després de molts anys de veure com la globalització només beneficia els capitals, els mercats i els interessos financers i corporatius”.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa