MónTerrassa
Foment adjudica la redacció de l’estudi de la B-40 entre Terrassa i Granollers
  • CA

El Ministeri de Foment ha adjudicat el contracte de serveis de redacció de l’estudi informatiu de la B-40 –coneguda com a Quart Cinturó– en el tram entre Terrassa i Granollers (enllaci AP-7/C-60), a la província de Barcelona, per un import d’1,14 milions d’euros.

L’estudi té com a objectiu definir i comparar les diferents alternatives de traçat, de connexió i d’explotació per a aquest tram, i pretén perllongar el traçat de la B-40 fins a l’autopista AP-7 a l’altura de Granollers, creant un arc de circumval·lació a Barcelona alternatiu a l’AP-7/B-30, ha informat Foment en un comunicat aquest dijous.

Precisament aquest dimecres, la vicepresidenta del Govern espanyol, Soraya Sáenz de Santamaría, va anunciar que l’Executiu espanyol preveu iniciar pròximament la publicació del contracte d’estudis per a la construcció d’un tram de l’autovia B-40 entre Terrassa i Granollers amb una inversió de 403 milions d’euros per 35 quilòmetres.

Actualment, estan en servei els trams Abrera-Olesa i Viladecavalls-Terrassa i continuen les obres del tram Olesa-Viladecavalls, que es van reprendre el 2015 i en el qual destaca la construcció d’un túnel de 1.264 metres de longitud sota la serra d’En Ribes.

Una vegada finalitzi la construcció d’aquest tram es podrà circular entre l’autovia A-2 a l’altura d’Abrera i l’autopista C-16 a l’altura de Terrassa.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa