MónTerrassa
La finca Mossèn Homs llueix nova àrea de lleure i conreus de secà
  • CA

La finca de Mossèn Homs llueix nova àrea de lleure i una nova zona de conreus de secà. Aquestes són les dues principals millores que s’han dut a terme aquests dies davant de la residència de gent gran i de la Torre Mossèn Homs, ubicada al camí de l’Anella Verda, a tocar del camí dels Plans de Can Bonvilar. La finca es troba situada en un indret estratègic, molt a prop del connector ecològic que uneix els espais naturals protegits del Parc Natural de Sant Llorenç i Collserola, i aquests treball formen part d’una de les línies d’actuació contemplades dins del Pla Especial i Catàleg de Masies de l’Anella Verda.

Les obres d’adequació i millora d’aquesta àrea, que compta amb 1.800 metres quadrats, han consistit en equipar-la amb dues taules de pícnic, amb bancs de plàstic reciclat, i quatre taules amb pacs de pedra. Aquest nou mobiliari complementa els bancs i la zona de joc infantil que ja hi havia en aquest indret. Els treballs, realitzats per l’Ajuntament de Terrassa, també han consistit en plantar cinc lledoners perquè facin ombra, així com diverses espècies arbustives (arboç, llentiscle, romaní rastret, roser silvestre o estepa blanca), a més d’una nova xarxa de reg. L’obra, que ha durat un mes, ha anat a càrrec de l’empresa Infraestructures Serveis Obres Vallès SL, amb un cost de 15.586,01 euros.

Nova àrea de lleure a la zona de la finca de Mossèn Homs de Terrassa | Aj. Terrassa

D’horta d’autoconsum a “connectivitat ecològica”

D’altra banda, en la remodelació de la zona de Mossèn Homs també hi ha hagut afectacions al recinte dels horts municipals. I és que a finals de mes s’han de transformar en una zona de conreu de secà. Per aquest motiu, s’ha procedit a enderrocar totes les instal·lacions que hi havia (edificacions, tancaments i canalitzacions), s’ha fet la desbrossada de l’espai i s’ha llaurat el terreny per recuperar-lo com a camp agrícola. Amb un pressupost d’adjudicació de 25.397 euros, a càrrec de l’empresa Containers Viladecavalls SL, les obres han afectat una superfície d’uns 25 mil metres quadrats, els quals, durant més de 20 anys, han acollit prop d’un centenar de parcel·les d’horta d’autoconsum.

Des de l’Ajuntament recorden que molts dels antics hortolans han pogut optar a les noves parcel·les que el mes d’octubre es van habilitar als horts urbans de Can Casanovas, al polígon industrial de Can Parellada -on la demanda d’espais de petita horta havia minvat-. D’aquesta manera, Mossèn Homs passarà a ser un espai per recuperar la funció de “connectivitat ecològica”.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa