MónTerrassa
FOTOS | Una esllavissada impressionant a Terrassa talla el servei de Ferrocarrils
  • CA

Un gran esllavissada de fins a 20 metres lineals que s’ha produït aquest divendres, dia 3 de desembre, cap a dos quarts de cinc de la tarda a Terrassa ha obligat a tallar el servei de Ferrocarrils de Catalunya de la línia del Vallès. No circulen els trens en cap dels dos sentits. Els fets han passat a la zona sud de la Rambleta del Pare Alegre, davant de l’hotel. Fins al lloc s’hi han desplaçat sis dotacions dels Bombers, Mossos d’Esquadra i Policia Municipal. Protecció Civil afirma que no consten persones afectades. S’ha tallat un carril a la Rambleta del Pare Alegre, en sentit Rambla d’Ègara per les actuacions dels serveis d’emergències. Cap a les vuit del vespre, els serveis de Bombers han informat que romandran a l’escena durant les pròximes hores realitzant tasques de suport al gestor d’estructura, tècnics de FGC i de l’Institut Cartogràfic que estan valorant els possibles escenaris per netejar la zona, i també fent tasques de sanejament dels murs pantalla que s’han vist afectats.

Des de l’Ajuntament informen, a les sis de la tarda, que sí que funcionen en forma de metro entre les estacions de Terrassa Rambla, Terrassa Vallparadís Universitat, Terrassa Estació del Nord i Terrassa Nacions Unides. I que des de TMESA es fa servei entre Nacions Unides i Les Fonts. Des de l’estació de Rubí, ciutadans han manifestat a Món Terrassa que s’han hagut d’informar del perquè no arribava el tren a través de les xarxes socials, i que porten ja dues hores sense que se’ls ofereixi una alternativa per arribar a la cocapital vallesana. I és que per ara, FGC només informa que el servei per carretera es realitza des de les estacions de Sant Cugat a Nacions Unides.

Actuacions dels cossos d’emergències per l’esllavissada a les vies de FGC a Terrassa | Cristóbal Castro

Un dels trens ha quedat aturat just a l’entrada del túnel de la Rambla. Els usuaris es queixen que porten allà prop d’una hora i que ningú els està informant de què passa. Demanen que el comboi faci marxa enrere i retorni a l’estació de Les Fonts per poder trobar un mitjà de transport alternatiu i continuar el viatge. Segons informen a Món Terrassa, cap a un quart de sis, s’ha iniciat el retorn a l’estació de Les Fonts, de manera molt lenta. Tanmateix, poc després, per problemes amb la catenària, el tren s’ha aturat de nou. Finalment, s’ha optat per evacuar els usuaris del tren, enmig de la foscor. Des de FGC informen que s’esta treballant per establir un servei alternatiu per carretera entre les dues estacions.

Una esllavissada impressionant a Terrassa talla el servei de Ferrocarrils/Cristóbal Castro
Una esllavissada impressionant a Terrassa talla el servei de Ferrocarrils/Cristóbal Castro

L’alcalde de Terrassa, Jordi Ballart, ha activat en alerta el pla d’emergència municipal. I informa que els serveis d’emergències treballen per reparar el talús i restablir el servei, tot i que des de Protecció Civil alerten que no hi ha cap previsió de quan serà possible fer-ho. Segons fonts consultades per Món Terrassa s’han escoltat una sèrie d’explosions o de grans sorolls i ara els Bombers de la Generalitat estan mirant d’on provenen. El que sí que es confirma és que no hi ha danys personals ni víctimes de cap mena, i encara menys que sigui provocat.

Una esllavissada impressionant a Terrassa talla el servei de Ferrocarrils

Per la seva banda, a l’estació dels FGC de Vallparadís hi ha hagut també un gran rebombori perquè no se sabia ben bé què passava i s’hi han desplaçat dotacions dels Mossos d’Esquadra. En unes primeres informacions, s’apuntava que l’esfondrament havia estat en aquesta zona del parc. La Policia Municipal ha informat que tallava el trànsit a l’avinguda de Jacquard per l’incident en l’estructura de Ferrocarrils. Els agents aconsellen desplaçar-se per vies alternatives. Cap a les sis de la tarda, la Policia Municipal ha informat que s’ha reobert el trànsit en aquesta via.

A l'estació dels FGC de Vallparadís hi ha hagit també un gran rebombori /Cristóbal Csstro
L’estació de Nacions Unides de FGC, tancada per l’esllavissada. S’ofereix servei alternatiu d’autobús | Marcel Marsal

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Ricard a desembre 03, 2021 | 17:54
    Ricard desembre 03, 2021 | 17:54
    Sinistre inexplicable. Cal investigar-ho.
  2. Icona del comentari de: Albert a desembre 03, 2021 | 18:43
    Albert desembre 03, 2021 | 18:43
    D'aquí és d'on es van treure els arbres no fa massa... Sense les arrels, la terra s'ha mogut i per això s'ha esfondrat. Força senzilla l'explicació.
    • Icona del comentari de: Ricard a desembre 03, 2021 | 19:29
      Ricard desembre 03, 2021 | 19:29
      Estem parlant d'una contenció, segurament d'un prefabricat de formigó. Si cada cop que Vostè treu un arbre una contenció de formigó cedeix, per molts tirants que hi haguessin, l'eficàcia d'aquests no pot dependre de l'existència d'un o cent arbres.
    • Icona del comentari de: Meritxell a desembre 04, 2021 | 09:19
      Meritxell desembre 04, 2021 | 09:19
      Crec el mateix que l'Albert, el mur té moltíssim anys i aquells arbres hi han estat sempre. Fa uns mesos es van tallar tots i quan han mort les arrels al no fer força ha anat avall. Algun tècnic hagués hagut de valorar aquesta opció. El mur està sencer a terra, potser a part dels arbres faltava un bon forjat també.
  3. Icona del comentari de: Lluc a desembre 03, 2021 | 23:32
    Lluc desembre 03, 2021 | 23:32
    Bones, estic amb en Ricard, cal investigar-ho. Penso que és molt aventurat donar una explicació del motiu d'aquest despreniment a partir d'una foto. Salut

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa