MónTerrassa
Entitats econòmiques creuen que un 30% d’HPO a Terrassa és “insostenible”

El Gremi de la construcció del Vallès, la Cambra de la Propietat Urbana, la Cambra de Comerç, Indústria i Serveis de Terrassa i la patronal Cecot Creuen que “proposar un 30% d’HPO a Terrassa a dia d’avui, amb els costos, preus i marges per al promotor a juliol de 2022 és insostenible i econòmicament inviable”. Les entitats han presentat avui un aplec d’al·legacions a l’Avanç de la Modificació Puntual del POUM per a l’obtenció del 30% de l’habitatge social de protecció pública en àmbits del sòl urbà.

El principal escull que contemplen a la proposta d’obligar les noves promocions immobiliàries a destinar un 30% a habitatge de protecció oficial és “que la base i les fonts d’informació sobre preus de sòl, preus de construcció i preus de venda son errònies i incorrectes”. Aquest fet “comporta que la proposta, tal i com està plantejada per a la ciutat de Terrassa, actualment sigui inviable i la conseqüència és que l’activitat del sector de la construcció quedarà aturada”.

Les entitats apunten que “el resultat son pèrdues”

“S’aturarà però per una raó molt senzilla que qualsevol persona que realitzi una activitat econòmica entén, i és que els números no surten. El resultat són pèrdues”, ha expressat Toni Palet, president del Gremi de la Construcció del Vallès. “Cap promotor impulsarà projectes a pèrdua. Ara bé, hi ha alternatives com els 80.000m2 de sòl que té l’Ajuntament i que, més enllà de generar activitat a tot el sector, ajudaria al propòsit municipal vers la ciutadania”, ha conclòs.

Joan Planas, secretari general de la Cambra de la Propietat, ha explicat que “hem observat com a tots els municipis on es pretén implementar la mesura, s’estableixen les mateixes mesures sense diferenciar ni tenir en compte les realitats preexistents”, dit informalment, un “còpia i enganxa”.

Per la seva banda, els presidents de la Cambra de Comerç, Indústria i Serveis i de la Cecot, Ramon Talamás i Xavier Panés, han coincidit en que “no només afecta al sector de la construcció i a totes les activitats auxiliars i de serveis del sector com son la fusteria, instal·ladors, transport, magatzems o pintors, per exposar alguns, sinó que impactarà directament sobre la ciutadania”.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa