MónTerrassa
El conseller Rull inaugura la depuradora de Talamanca

El conseller de Territori i Sostenibilitat, Josep Rull, acompanyat per la delegada del Govern a la Catalunya central, Laura Vilagrà, el director de l’Agència Catalana de l’Aigua, Jordi Agustí, i l’alcalde de Talamanca, Josep Tarín, entre d’altres autoritats, ha inaugurat avui la depuradora de Talamanca, al Bages.

La planta, que ha suposat una inversió superior als 834.100 euros, és de tipus biològic amb aireació perllongada i amb capacitat per tractar 200 m3/dia, equivalent a una població de 1.150 habitants. Els treballs també han comportat la construcció de prop d’un quilòmetre de xarxa de col·lectors en alta. L’aigua degudament depurada es retornarà al torrent Güell.

El conseller Rull ha destacat que “inversions d’aquest tipus, a més de suposar una millora mediambiental en una zona propera al Parc Natural de Sant Llorenç del Munt i l’Obac, contribueixen a potenciar els equipaments del municipi i evitar el seu abandó”.

Més del 95% de població sanejada

La comarca del Bages disposa de 17 depuradores en servei, que garanteixen el sanejament de més del 95% de la seva població. Les plantes actives són: Avinyó, Balsareny, Cardona, Castellbell i el Vilar, Castellnou de Bages, Castellnou de Bages/la Figuerola, Manresa, Monistrol de Montserrat, Mujal, Navarcles/Sant Fruitós de Bages/Santpedor, Navàs, el Pont de Vilomara, Sallent/Artés, Sant Feliu Sasserra, Sant Salvador de Guardiola i Súria, a més de l’esmentada en aquesta nota de premsa.

L’actual planificació hidrològica contempla fins el 2021 una inversió d’uns set milions d’euros en actuacions de sanejament al Bages. Concretament, hi ha previstes quatre actuacions: el sanejament del nucli de Valls de Torruella Nord (Sant Mateu de Bages), la variant del col·lector en alta entre Manresa i Sant Joan de Vilatorrada, la nova depuradora de Balsareny amb reducció de nutrients i l’optimització del sistema de sanejament de Monistrol de Montserrat.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa