MónTerrassa
La Diada del Xumet apropa el Drac de Terrassa als més petits de la ciutat
  • CA

La Diada del Xumet ha tornat avui a la Plaça Vella de Terrassa per reunir els nens i nenes de la ciutat, després d’estar dos anys en blanc per la pandèmia i qüestions meteorològiques. Els més petits de la ciutat han pogut participar en diferents activitats al llarg de la jornada, com jocs de taula o tallers de dibuix, i aquells més decidits han pogut donar el seu xumet al Drac de Terrassa. Aquest, a canvi els hi donava un regal sorpresa a cada un.

L’activitat ha coincidit amb els 40 anys del Drac de Terrassa, i no han volgut que aquest aniversari passés desapercebut. Al matí, juntament amb les activitats preparades pels més menuts, ha tingut lloc una batucada amb els Diables del barri de Sant Pere Nord, i a la tarda s’he fet una plantada de dracs amb les colles convidades, el Drac Capallà d’Horta-Carmel i el Drac Jussà d’Horta infantil. Per acabar la jornada, a la nit tindrà lloc una exhibició de foc a la Plaça Ricard Camí.

Taller de dibuixos de la Diada del Xumet 2021 | Laura Gómez

Rosa Busqué, membre del Drac de Terrassa ha explicat que la jornada s’ha desenvolupat amb molta tranquil·litat i que l’entitat està molt contenta de veure com tants infants de la ciutat s’interessen per conéixer l’emblemàtic Drac egarenc. Busqué explica que hi ha hagut una participació molt alta de nens i nenes que s’han apropat per gaudir de les activitats, i declara que el Drac ha rebut 25 xumets al llarg de la jornada, i n’espera rebre més a la seu de l’entitat. La membre del grup lamenta no haver pogut organitzar la xocolatada i la cercavila degut a les mesures per la Covid-19, tal i com s’ha fet els anys anteriors, però es mostra molt agraïda de poder tornar a ser presents a la Plaça Vella altra vegada i veure tants infants conéixer una part tan important de la cultura popular de Terrassa.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa