MónTerrassa
CUP Terrassa creu que la pista de gel és un despropòsit ambiental i social

La pista de gel situada a la Plaça Nova de Terrassa no ha agradat a tothom. El partit polític CUP Terrassa s’ha posicionat en contra de la instal·lació de la pista, ja que creu que “és un despropòsit ambiental i social” i un “malbaratament energètic”. Així ho han anunciat en un comunicat a les xarxes socials, on han alertat que amb la despesa de la pista de 24.000 kWh, es podria generar energia per 7 cases durant tot un any.

“Des de la CUP de Terrassa volem mostrar el nostre rebuig amb la decisió presa pel govern, que mostra de forma flagrant una falta de compromís ambiental i social”, han expressat. En l’actual crisi climàtica i social que patim, han alertat que és una “gran incongruència” instal·lar una pista amb un cost de 56.000€, i consideren que un govern compromès en el futur dels infants ha d’apostar per un model d’oci alternatiu que asseguri la sostenibilitat del planeta per a les futures generacions.

“L’actual govern assegura estar compromès amb la Revolució Verda i troba que la millor aposta d’oci nadalenc és una pista de gel que deixa una forta empremta ambiental?” han qüestionat. En aquest sentit han criticat que la mateixa empresa que ha obtingut la concessió, N-ICE Skating, lloga pistes ecològicament sostenibles, fetes de làmines lliscants, amb menor cost energètic i d’aigua, amb preu de muntatge més reduït, però la de Terrassa té un cost més elevat i un major cost ambiental.

A més a més, lamenten que l’Ajuntament no especifiqui l’estimació del consum elèctric que suposa la pista de gel, tot i que la CUP estima que és molt alt. Consideren que això es tradueix en una falta de sensibilitat per les moltes famílies de la nostra ciutat es troben per sota del llindar de pobresa energètica.

Així doncs, la CUP Terrassa subratlla que haguessin fet una aposta compromesa amb la sostenibilitat climàtica i la responsabilitat social: “Volem que els infants de la nostra ciutat gaudeixin d’un oci participatiu en valors com la solidaritat i la consciència climàtica. Apostem per un model festiu per a tots els infants que deslocalitzi i diversifiqui l’oferta d’activitats perquè tota la canalla de la ciutat gaudeixi de les festes d’una forma responsable amb el futur”

Comentaris

 1. Icona del comentari de: Víctor a desembre 10, 2021 | 11:40
  Víctor desembre 10, 2021 | 11:40
  Es lo que tiene la CUP. Quemar tres mil contenedores , saquear comercios, hacer tractoradas y colgar manigotes de las autopistas es ecológico, resiliente, verde y feminista. Y una pista de hielo no.
 2. Icona del comentari de: George a desembre 11, 2021 | 20:44
  George desembre 11, 2021 | 20:44
  La CUP debería intentar convencer a sus miles de conciudadanos usuarios de la pista de hielo de que no hagan uso de ella. Ellos son los máximos responsables, puesto que si ellos no tuvieran interés en estas actividades no las usarían y el ayuntamiento tendría que dejar de instalarlas. Si los ciudadanos fueran tan ecologistas como desearía la CUP, no llevarían a sus hijos ahí. Ergo algo falla en la gente. ¿No? Es la misma gente que compra cosas OnLine para luego devolverlas (según las estadísticas los porcentajes son altísimos, y muy especialmente en fechas tipo Black Friday). Y todos esos envíos de ida y vuelta son de lo más anti-ecológico. Ergo algo falla en la gente.
 3. Icona del comentari de: Juanjo a desembre 14, 2021 | 12:31
  Juanjo desembre 14, 2021 | 12:31
  Para la CUP, con cariño: "Cada vuelo espacial de Jeff Bezos y Richard Branson emite tanto CO2 como toda una generación en toda su vida." https://www.xataka.com/espacio/turismo-espacial-bezos-branson-sale-muy-caro-cada-vuelo-emite-co2-como-toda-generacion-toda-su-vida (Si el periódico no permite insertar enlaces, agradeceré que se publique mi comentario sin el enlace. Muchas gracias.)

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa