La CUP Terrassa ha demanat a l’Ajuntament de Terrassa el tancament de les cases d’apostes de la ciutat. El grup municipal defensa que la proliferació d’aquestes cases i el joc online s’està convertint en un perill pels joves de la ciutat, i per aquest motiu, engega avui una campanya en contra de les cases d’apostes i a favor d’uns barris lliures del joc, on es faran algunes performance de carrer tot assenyalant les cases d’apostes i les seves responsabilitats.  

“Des de la concessió de les primeres llicències de joc en línia l’any 2012, les apostes esportives han viscut un autèntic boom. Actualment a Terrassa hi ha nou cases d’apostes i dos Bingos i la majoria es troben situades a menys de 500 metres de centres escolars. Només a la Rambla d’Egara en trobem quatre”, informen des de la CUP. Per aquest motiu no és estrany que les cases d’apostes i joc online s’escampin i es normalitzin cada vegada més entre la gent més jove. A més a més, la facilitat d’accés a aquests jocs augmenta el risc d’addicció i ludopatia.

Apart d’exigir a l’Ajuntament de Terrassa el tancament de les cases d’apostes -i no la seva regularització-, el grup polític també ha demanat ajudes reals i de suport econòmic per les famílies que pateixen la ludopatia, un augment dels recursos públics i ajudes per l’atenció i rehabilitació de les persones que pateixin aquestes addiccions, i més informació i sensibilització als centres escolars per aprofundir en els possibles problemes derivats dels jocs en línia i d’apostes.

Cal recordar que, ja el 2018, el ple de l’Ajuntament va aprovar uns acords amb l’objectiu d’elaborar campanyes de conscienciació sobre les conseqüències negatives que comporta l’ús d’aquests espais d’apostes, especialment entre la gent jove. Així mateix, es comprometia a regular l’obertura de cases d’apostes en les proximitats de centres escolars, instituts, centres juvenils i edificis públics. “Cap d’aquestes mesures s’ha dut a terme a dia d’avui“, lamenta la CUP.

Nou comentari