MónTerrassa
La CUP defensa que l’únic camí és enfortir l’esquerra independentista
  • CA

L’esquerra independentista de Terrassa (CUP, el sindicat COS, Arran i Endavant) han celebrat aquesta tarda a la plaça del Progrés un acte previ unitari per commemorar la Diada Nacional de Catalunya. L’acte, que s’ha pogut realitzar amb total normalitat malgrat la pluja, ha comptat amb la presència de la diputada de la CUP al Parlament, Basha ChangueraEdu Garzón, detingut en la batuda contra els CDR del 23 de setembre de 2019, Dani Gallardo, represaliat per participar a una manifestació i Isaac Izquierdo, membre del moviment comunero d’Izquierda Castellana. 

L’acte s’ha iniciat amb la intervenció de Basha Changuera, qui ha afirmat que, des de la CUP, encaren la diada sent fidels a la seva trajectòria política i històrica, apostant pel socialisme, el feminisme i la independència dels Països Catalans. “Ni pactes, ni renuncies, la lluita és l’únic camí”, ha apuntat. Changera ha explicat que seguiran apostant per la mobilització, la unilateralitat i la desobediència institucional, així com portar l’independentisme a escenaris de ruptura.

Basha Changera durant l’acte d’aquesta tarda | Laura Gómez

Es tracta d’una diada en crisi econòmica i sanitària, “una situació que ha fet palès com el model econòmic de lliure mercat no és una opció per garantir els drets de la ciutadania”, ha afirmat Changera. La diputada també ha carregat contra el govern d’Esquerra Republicana de Catalunya i Junts per Catalunya, afirmant que “intenten fer creure que la solució passa per una pluja de diners per enfortir estructures que ens estan ofegant”, posant d’exemple l’ampliació de l’Aeroport de Barcelona o els Jocs Olímpics d’Hivern. Ha reclamat que les institucions, tant autonòmiques com locals, han de ser escenaris de conflicte amb el règim, que serveixin “per tirar endavant iniciatives que sumin forces per aquests embats democràtics que s’han de fer dins i fors de les institucions”. En aquest sentit ha afirmat que “enfortir l’esquerra independentista és imprescindible per encarar un nou cicle”.

Isaac Izquierdo, d’Izquierda Castellana, grup que s’enfronta a ser il·legalitzat per part del govern espanyol, ha insistit en que “el règim del 78 no permetrà l’autodeterminació” i que “el poble català i el poble castellà caminaran junts en el camí de la derrota al règim monàrquic i corrupte espanyol”. Izquierdo ha fet palès en com el poble català està sent un “exemple de lluita, compromís i dignitat“.

Isaac Izquierdo durant l’acte d’aquesta tarda | Laura Gómez

L’acte ha finalitzat amb les intervencions d’Edu Garzón i Dani Gallardo, qui ha afirmat que “la repressió no frenarà”. Ambdós han agraït la solidaritat de molta gent que els ha mostrat el seu suport. “Aquesta solidaritat dona sentit a la lluita contra la repressió”, ha afirmat Gallardo.

Dani Gallardo durant al seva intervenció a l’acte | Laura Gómez

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa