MónTerrassa
El Consell per la República de Terrassa convoca una concentració en suport a Carles Puigdemont
  • CA

El Consell per la República de Terrassa ha convocat aquest divendres a les 19:30h del vespre una concentració davant de l’Ajuntament de Terrassa, al Raval de Montserrat, en suport a l’expresident de la Generalitat Carles Puigdemont, qui va ser detingut ahir a la nit per la policia italiana a l’Alguer, però que sortirà en llibertat fins sense mesures cautelars. Tot i així, l’eurodiputat no podrà sortir de l’illa fins que no es resolgui l’euro ordre. Aquesta convocatòria s’ha adherit a les concentracions que l’Associació de Municipis per la Independència ha convocat a les 20:00h del vespre davant dels Ajuntaments de pobles i ciutats de Catalunya. Les associacions ha fet pública aquesta convocatòria a través de les seves xarxes socials.

Les protestes ja han començat aquest matí amb una concentració davant el Consolat Italià a Barcelona, al carrer Aribau 148, convocada per l’Assemblea Nacional Catalana (ANC), que ha reunit una multitud de gent i s’hi han afegit els principals líders polítics de l’independentisme, civil i institucional, com el president d’Òmnium Cultural Jordi Cuixart o la presidenta del Parlament de Catalunya Laura Borràs. A més, l’ANC també ha convocat una manifestació aquest diumenge 26 de setembre a les 12:00h a la Plaça de Catalunya.

L’expresident va ser detingut ahir a Sardenya per la policia italiana, en arribar a l’aeroport de la ciutat de l’Alguer, on ja l’esperaven policies i guàrdies de paisà. L’eurodiputat viatjava a l’illa italiana per assistir aquest divendres a l’Aplec Internaiconal d’Adifolk, un esdeveniment que té com objectiu donar a conèixer arreu d’Europa la cultura popular catalana. Actualment, Puigdemont es trob a la presó de Sassori, a Sardenya, i quedarà en llibertat sense mesures cautelars, però haurà de quedar-se a Sardenya fins que es resolgui l’euro ordre. Josep Lluís Alay, que lidera la defensa de Carles Puigdemont, ha afirmat que probablement l’expresident sortirà de la presó avui mateix i podrà celebrar l’Aplec Internacional d’Adifolk.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa