MónTerrassa
El Consell Comarcal demana participar a la taula de planificació d’FP
  • CA

El Consell Comarcal del Vallès Occidental convocarà properament la Mesa de la Formació per tal de poder analitzar la situació que s’ha produït aquest inici de curs en relació a la Formació Professional. Des del Consell demanen estar a la taula de planificació del Departament d’Educació perquè volen garantir que l’alumnat tinguin l’opció de cursar els graus que volen i perquè creuen que cal ajustar l’oferta a la demanda empresarial i industrial de la comarca. Al Vallès Occidental s’estima que al voltant de 2.500 alumnes s’han quedat sense plaça, ja que es coneix que a Terrassa hi ha 832 sol·licituds per resoldre i a Sabadell, 1.527.

Ignasi Giménez, president comarcal, demana “que es tingui en compte les peculiaritats del territori, la demanda formativa, i el mapa d’oferta existent amb l’objectiu de portar a terme una millor planificació a mig i llarg termini dels grups, especialitats i oferta al Vallès Occidental”. Així s’evitarien situacions “com la que estem vivint aquest inici de curs, amb milers de joves sense saber com afrontar els seus estudis”, ha afegit.

Des del Departament d’Educació expliquen que s’ha augmentat la ràtio un 10%, s’han obert 13 nous grups a la comarca i hi ha la voluntat d’oferir formació a distància a prop de 4.000 alumnes a tot Catalunya. En aquest sentit Giménez s’ha mostrat preocupat perquè “en la formació a distància el risc d’absentisme i d’abandonament dels estudis és molt més gran en l’educació virtual”. I ha seguit, “Per no parlar de la bretxa digital, de les mancances tecnològiques de moltes famílies. No podem crear més desigualtats. Perquè no oblidem que l’abandonament escolar a Catalunya estem en el 18% quan la mitjana d’Europa aglutinant realitats diverses està en el 10%”.

En el marc del Pla de Reactivació Socioeconòmica està activa la Mesa de la Formació pel Treball en una aposta decidia per impulsar una visió integrada de la formació professional. En formen part representants dels serveis de formació i ocupació dels ajuntaments, els Consells de l’FP de Rubí, de Terrassa i del CRIRC (Conca del Ripoll i Riera de Caldes), agents socials i econòmics, EURECAT, la Universitat Autònoma de Barcelona i també hi participen la SOC i el Departament d’Ensenyament de la Generalitat de Catalunya.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa