MónTerrassa
Cinema i neurociència, protagonistes del novembre d’ACTES
  • CA

L’Associació ACTES presenta aquest mes de novembre noves activitats amb el cinema i la neurociència com a protagonista. Aquest dimecres, 3 de novembre, a les sis de la tarda, tindrà lloc la primera sessió del monogràfic “Cinema i literatura: arts promiscues”, a càrrec del periodista cultural i especialista en cinema Pere Vall, i del poeta i crític literari Esteve Plantada. Serà a l’aula 1.20 -primera planta- de l’edifici TR10 de l’ESEIAAT UPC (carrer Colom, 2). La segona sessió està prevista per al dia 10 de novembre, també a les 18h. Cal inscripció prèvia a ACTES dilluns i dimecres de 10:30 a 1h despatx 1.21, o al correu [email protected] (socis 5€ – no socis 10€).

El monogràfic analitzarà dues novel·les àmpliament reconegudes com son A sang freda de Truman Capote i Matar un rossinyol de Harper Lee, amb les seves corresponents adaptacions a la gran pantalla. La primera adaptada a la pantalla per Richard Brooks l’any 1967. I de convertir en imatges la segona se’n va encarregar Richard Mulligan l’any 1962. I és que el cinema continua trobant en la literatura -siguin novel·les, obres de teatre o fins i tot versos de poemes- una font inesgotable d’arguments.

Conferència sobre malalties degeneratives

D’altra banda, ACTES també organitza una conferència sota el títol Les malalties neurodegeneratives estan causades per manca d’energia? que anirà a càrrec del professor d’investigació de l’Institut d’Investigacions Biomèdiques de Barcelona. Es realitzarà el pròxim 8 de novembre, a les set de la tarda, a la Sala d’Actes ESEIAAT-UPC “l’Escola Industrial” – TR1 (carrer Colom, 1 i 3) i amb entrada lliure. La ponència descriurà els diferents tipus de malalties neurodegeneratives i les hipòtesis que hi ha actualment sobre les possibles causes que les provoquen. Es farà un resum dels estudis investigant si la causa principal de les malalties neurodegeneratives és un funcionament alterat del mitocondri, l’orgànul que proporciona energia a les neurones.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa