El centre social terrassenc Ateneu Candela ha celebrat el seu 20è aniversari a la ciutat amb una gran festa al carrer. Centenars de persones es van apropar ahir al local de l’Ateneu -carrer Montserrat, 36- per gaudir d’un dissabte ple d’activitats, tallers i música, tot celebrant les dues dècades del centre amb un ambient familiar i festiu. A primera hora de la tarda estava dedicada als més menuts, amb tallers de manualitats i narració de contes, però cap al vespre, el carrer Montserrat es va anar omplint de joves que van poder gaudir de concerts i DJs en directe.

L’Ateneu -que engloba Llibreria Synusia, El Cafè del Candela, Communia, L’Embarral i La Tija Edicions-, s’ha definit com a punt de trobada d’iniciatives ciutadanes, d’activitat i de producció de cultura i de comunitat al llarg d’aquests 20 anys. Tal i com subratllen a la seva pàgina web, “som un lloc a la ciutat per a la conquesta de nous drets socials, un centre social de codi obert, node d’una àmplia xarxa de persones i centre socials”. Mar Garcia, hub de l’Ateneu ha afirmat que és tota una alegria pel centre celebrar el 20è aniversari: “Ens fa molta il·lusió poder celebrar 20 anys, i a més, poder-ho fer sortint al carrer”, organitzant una festa per tots els terrassencs i terrassenques. Ha afegit que també ha estat una gran alegria “retrobar-nos amb tota la gent que fa molt de temps que no veiem” i en general, veure com moltes persones que al llarg de les dues dècades han format part de l’Ateneu s’han reunit per compartir una mateixa il·lusió.

La celebració ha arrencat a les 17:00h, amb l’activitat infantil de narració de contes, taller i racó de lectura “Al pot petit hi ha la bona confitura”, a càrrec de Sara Fuente i el Grup Còdol. A les 18:30h ha estat el torn de la xerrada-debat al voltant de l’autogestió comunitària amb “Teixits comunitaris i lluites: auto organitzar-nos avui!”, amb la participació de La Ciutat Invisible, l’Ateneu Popular de 9 Barris, La Raposa del Poble Sec, el Centre de Creació Artística El Corralito i l’Ateneu Candela. A les 20h, ha tingut lloc el Recital poètic d’Edicions Poncianes amb assagets, d’Enric Casasses; i Pitó, de Guim Valls, i a les 20:45h han celebrat l’entrega del reconeixement “Tu sí que em representes” a un col·lectiu de la ciutat per la seva feina a Terrassa. A partir de les 21h s’ha començat a viure un ambient més musical i festiu. Savamala Dj Set han estat les encarregades de posar música durant el sopar a la fresca amb foodtracks -Creps en ruta i La Taqueria-, i a partir de les 22h ha començat el concert a càrrec de Judit K. i Lysmorke, amb sintentitzadors, beats electrònics i veus en directe.

La festa ha comptat amb foodtrucks per menjar i beure | Laura Gómez

“Per 20 anys d’autogestió a Terrassa, per 20 anys de centre i centres socials, per 20 anys teixint aliances de ciutat, per 20 anys acollint i participant d’iniciatives comunes, per 20 anys de lluites socials compartides, a l’Ateneu i als carrers, per 20 anys programant cultura comunitària, per 20 anys d’espais compartits amb col·lectives, projectes i entitats de la ciutat que són les que donen sentit i vida al Candela”, ha declarat l’Ateneu en un comunicat. Amb aquesta gran festa, el seu 20è aniversari no ha passat desapercebut, i esperen poder-ne celebrar 20 més.

Nou comentari