MónTerrassa
Cecot demana actuar immediatament en la regulació de preus d’electricitat

La patronal Cecot ha demanat al Govern que actuï de forma immediata sobre la regulació dels preus de l’electricitat per esmorteir l’impacte sobre l’activitat empresarial i la ciutadania, després que la Unió Europea hagi reconsiderat la seva posició i acceptés estudiar la possibilitat d’actuar directament sobre els preus de la llum.

“Cal actuar sobre la situació actual i aplicar mesures extraordinàries de manera immediata en benefici de l’activitat productiva i els ciutadans”, explica Josep Casas, director de l’Oficina per la Transició Energètica de la Cecot.“La pressió realitzada per exigir a Brussel·les canvis en la regulació, està donant fruits”, reflexiona Casas que recalca que s’hi ha sumat la pressió sobre els mercats energètics que ha ocasionat la invasió russa a Ucraïna. I afegeix que “necessitem que la Comissió Europea acceleri el procés de revisió de mesures per limitar l’efecte contagi dels preus del gas sobre els de l’electricitat que s’ha compromès a estudiar amb els actors implicats”.

“Una altra possibilitat d’actuar a curt termini en la crisi energètica, seria reduir part dels impostos dels carburants que suposen quasi el 50% de la despesa. A la Cecot, més enllà del sector del transport, estem experimentant un increment, entre les empreses, de la preocupació pels preus dels carburants. Un fet que impacta de manera transversal tant a empreses com a particulars”, conclou Casas.

En paral·lel a la demanda d’actuació immediata a la CE i al Govern, la Cecot continua treballant en l’assessorament i la implementació de mesures a les empreses cap a la transició energètica i alhora pal·liar els efectes dels mercats energètics sobre la seva competitivitat i que passa, en la seva majoria, per promoure l’autogeneració i l’autoconsum. Des de l’Oficina per la Transició Energètica s’està aconsellant a les mitjanes i petites empreses accelerar les inversions en generació de renovables per autoconsum, “especialment en fotovoltaica i bioenergies per tenir menys cost en els subministraments”; s’està promovent l’emmagatzematge d’energia; s’està assessorant sobre com millorar l’eficiència energètica, és a dir l’estalvi i s’està informant sobre els ajuts que hi ha actualment i els que es publicaran en un futur proper.

Nou comentari

Comparteix