MónTerrassa
Cecot demana actuar immediatament en la regulació de preus d’electricitat
  • CA

La patronal Cecot ha demanat al Govern que actuï de forma immediata sobre la regulació dels preus de l’electricitat per esmorteir l’impacte sobre l’activitat empresarial i la ciutadania, després que la Unió Europea hagi reconsiderat la seva posició i acceptés estudiar la possibilitat d’actuar directament sobre els preus de la llum.

“Cal actuar sobre la situació actual i aplicar mesures extraordinàries de manera immediata en benefici de l’activitat productiva i els ciutadans”, explica Josep Casas, director de l’Oficina per la Transició Energètica de la Cecot.“La pressió realitzada per exigir a Brussel·les canvis en la regulació, està donant fruits”, reflexiona Casas que recalca que s’hi ha sumat la pressió sobre els mercats energètics que ha ocasionat la invasió russa a Ucraïna. I afegeix que “necessitem que la Comissió Europea acceleri el procés de revisió de mesures per limitar l’efecte contagi dels preus del gas sobre els de l’electricitat que s’ha compromès a estudiar amb els actors implicats”.

“Una altra possibilitat d’actuar a curt termini en la crisi energètica, seria reduir part dels impostos dels carburants que suposen quasi el 50% de la despesa. A la Cecot, més enllà del sector del transport, estem experimentant un increment, entre les empreses, de la preocupació pels preus dels carburants. Un fet que impacta de manera transversal tant a empreses com a particulars”, conclou Casas.

En paral·lel a la demanda d’actuació immediata a la CE i al Govern, la Cecot continua treballant en l’assessorament i la implementació de mesures a les empreses cap a la transició energètica i alhora pal·liar els efectes dels mercats energètics sobre la seva competitivitat i que passa, en la seva majoria, per promoure l’autogeneració i l’autoconsum. Des de l’Oficina per la Transició Energètica s’està aconsellant a les mitjanes i petites empreses accelerar les inversions en generació de renovables per autoconsum, “especialment en fotovoltaica i bioenergies per tenir menys cost en els subministraments”; s’està promovent l’emmagatzematge d’energia; s’està assessorant sobre com millorar l’eficiència energètica, és a dir l’estalvi i s’està informant sobre els ajuts que hi ha actualment i els que es publicaran en un futur proper.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa