MónTerrassa
CCOO denuncia manca d’atenció sanitària digna a un alumne

CCOO d’Educació denuncia “la situació generada a un centre del Vallès Occidental a partir de la incorporació d’un alumne amb necessitats sanitàries. Aquest nen requereix cures clíniques amb aparells específics que, en cas de no realitzar-se correctament, poden generar complicacions greus de salut”.

El sindicat reconeix l’actitud col·laboradora del centre, “que no pot amagar els dèficits de recursos. A CCOO ens indigna que el Departament d’Educació assigni les funcions sanitàries a personal vetllador sense capacitació sanitària. A més, en cap moment s’està donant a aquest personal instruccions per escrit, generant així una absoluta indefensió jurídica per a aquesta treballadora i per a la direcció del centre. Cal afegir els riscos psicosocials que comporta realitzar unes funcions de tanta responsabilitat sense la capacitació adient”.

CCOO exigeix al conseller d’Educació, Josep Bargalló, “que acordi amb el Departament de Salut l’atenció d’aquest alumne per part de personal sanitari durant tota l’escolarització. En cas que no es realitzi aquesta contractació, exigim al conseller d’Educació que algun responsable polític assumeixi, per escrit, totes les responsabilitats ètiques i jurídiques que es puguin derivar de qualsevol mala praxi realitzada per personal educatiu, així com els danys ocasionats sobre aquest personal. Així mateix, exigim al subcontractant del servei de personal vetllador en aquest centre que renunciï a fer què una treballadora seva, no sanitària, realitzi aquestes funcions. En cas que es continuï assignant les tasques sanitàries a personal educatiu, des de CCOO denunciarem davant el Síndic de Greuges i el Col·legi d’infermeres i infermers les actuacions de l’empresa i del Departament, i estudiarem amb el nostre Gabinet Tècnic Jurídic les possibles demandes jurídiques.”

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa