Bernat Sanahuja, bronze a la Mediterranean Cup WP juvenil

El jugador del CN Terrassa Bernat Sanahuja va penjar-se ahir la medalla de bronze amb la selecció espanyola juvenil de waterpolo en la Mediterranean Cup, una competició preparatòria per al Campionat d’Europa de la categoria que va celebrar-se a Niksic (Montenegro) entre el 24 i el 27 d’agost. La màxima cita continental es disputarà a Malta entre el 9 i el 18 de setembre. El combinat estatal va imposar-se a Croàcia en la tanda de penals (15-14) després que el partit finalitzés en empat a onze. El xoc va ser molt igualat des del principi. Ambdós equips van apostar per imprimir ritme al joc, fet que no va traduir-se, però, en efectivitat anotadora.

Els balcànics van situar-se per davant al final del primer període gràcies als gols de Sparada i Penava, que van rebre rèplica per part de Samuel Ruiz. En el segon quart, el partit va entrar en un estira-i- arronsa que va afavorir a la selecció espanyola, que va marxar al descans amb un avantatge mínim (6-5). A la represa, Croàcia va prendre les regnes del matx i va capgirar l’electrònic amb un parcial de 2 a 5. Les dianes de Ruiz i Roger Echevarría no van evitar que els balcànics dominessin de dos gols al final del tercer període (8-10). L’onzè gol croat només començar l’últim quart no convidava a l’optimisme, però un parcial de 3 a 0, amb Echevarría i Alcón com a protagonistes, va conduir el duel una tanda de penals que va somriure al combinat de Javier Sánchez-Toril.

Inici imponent

Espanya va resoldre la primera fase de la Mediterranean Cup amb dues victòries convincents davant França (17-6) i Grècia (10-6). El combinat estatal va perllongar la ratxa de triomfs en els quarts de final contra Itàlia, a la qual va superar a la tanda de penals (15-14) després que el partit acabés en empat a deu. En semifinals, Hongria va barrar el pas d’Espanya a la final en vèncer 12 a 11.