MónTerrassa
Ballart demana enfortir el progrés social en record als advocats d’Atocha
  • CA

Terrassa ha recordat les víctimes de la violència feixista amb motiu del 45è aniversari de l’atemptat al despatx laboralista d’Atocha del 1977 amb un acte davant de la seu del sindicat de Comissions Obreres (CCOO) a Terrassa, al carrer de la Unió. L’alcalde de Terrassa, Jordi Ballart, ha demanat enfortir el progrés i la justícia social, la llibertat i la democràcia en record a Ángel Rodríguez Leal, Serafín Holgado de Antonio, Francisco Javier Sahuquillo Pérez del Arco, Lola González Ruiz, Enrique Valdevira Ibáñez, Luis Javier Benavides Orgaz, Luis Ramos Pardo i Miguel Sarabia Gil, que van perdre la vida en aquell atemptat del 24 de gener de 1977. Durant l’acte, organitzat per CCOO, L’alcalde ha estat acompanyat de la regidora de Memòria Històrica, Ona Martínez, del secretari general de CCOO del Vallès Occidental – Catalunya Central, Iván Ramos, i de portaveus de Grups Municipals i de membres de la Corporació Local.

Ballart ha recalcat que l’atemptat d’Atocha a Madrid de 1977 “va ser un dels molts moments dramàtics que van marcar la trasició democràtica” i “va revelar l’existència de trames, l’ultradreta, les complicitats amagades, els grups i les estructures on el feixisme ha sobreviscut durant dècades“. Malgrat tot, ha exposat que actualment aquest és un país molt millor del que era al 1977, “i ho devem als advocats laboralistes, als companys de CCOO i als milers de demòcrates que van sortir al carrer per protestar contra aquell atemptat, clamar contra la violència i per exigir justícia”. En aquest sentit, ha subratllat que el progrés, la llibertat, la justícia social, o la igualtat s’assoleixen pagant un preu molt alt.

Amb la vista posada al present, també ha recordat que “continuem trobant ideologies i grups que cometen l’odi i la fòbia i normalitzen la precarietat, la pobresa, el masclisme i tantes altres formes de dominació i exclusió social”. Davant d’això, l’alcalde afirma que “tenim les eines de la resposta democràtica i pacífica de la lluita pels drets humans, de la llibertat i del respecte. Uns valors que no podem donar per segurs perquè tenen adversaris molt poderosos“. Finalment, ha afirmat que els actes de memòria com els d’avui ens donen una oportunitat per no oblidar, entendre i veure en perspectiva el nostre passat, aixó com per reflexionar sobre el present”.

L’acte ha conclòs amb l’ofrena de clavells vermells davant la seu de Comissions Obreres i amb un minut de silenci en record a les víctimes. Posteriorment, alguns assistents han cantat l’himne de la Internacional i Els Segadors.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa