MónTerrassa
L’artista Ikram Bouloum presenta a Terrassa el seu nou EP “Ha-BB5”
  • CA

L’artista polifacètica Ikram Bouloum presenta a Terrassa “Ha-BB5”, el seu primer EP on dibuixa un espai propi a través de la seva herència cultural. El concert del primer treball de la cantant serà el diumenge 7 de novembre a les vuit del vespre a la Nova Jazz Cava i s’emmarca dins del festival Terrassa Música Moderna.

Ikram Bouloum “és una força d’impulsió artística en moltes direccions”, afirmen des del festival. De pares marroquins i nascuda a Torelló, fa deu anys que viu a Barcelona on s’ha apropat a la música des de diferents manifestacions, ha estat fotògrafa, periodista i divulgadora musical. Ha sigut programadora de sala Vol de Barcelona i membre del col·lectiu Afluent, que ha ha assumit la direcció artística del festival BAM, aquest 2021. També ha desenvolupat el seu camí musical com a DJ, les seves sessions han esdevingut una creació molt personal, una forma de narrativa, de literatura sonora que configurava un espai polifònic on moltes veus hi eren representades simultàniament.

“Amb les meves sessions vull transmetre la capacitat d’un cos obert a ballar noves realitats, noves veus, a sentir i percebre diferent a través de l’escolta. A exposar-se d’una manera més radical. És la meva manera de defensar les artistes que estava punxant. A defensar el fet de gaudir com una forma de fer política”, va declara la cantant a The New Barcelona Post el juliol del 2021.

L’experiència com a DJ la va fer evolucionar personalment fins a crear-li la necessitat d’utilitzar la seva pròpia veu i expressar-se a través del cant. Seguint aquesta inquietud el 2021 Ikram llança el seu primer EP, Ha-BB5, que uneix una tragèdia i un naixement al llarg de 5 talls produïts per MansO. El projecte pretén desplegar un diàleg estètic entre les electròniques més contemporànies d’Occident i una reinterpretació personal de l’estètica musical popular i de ball de Magrib. De caràcter feminista, emancipat i innovador, la música que planteja Ha-BB5 explora un so radical que destrueix els dos establishments de la dicotomia del xoc cultural, per crear un espai propi, empoderat i segur.

La seva sonoritat segueix una estètica basada en l’herència cultural i personal en contraposició al contemporani que es materialitza en llengües com el amazic, el català o l’anglès. En el seu significat més literal, BB5 fa referència a el número cinc, “Jamsa”, en amazic, conegut també com a Mà de Fàtima: símbol de protecció i defensa.

Les entrades tenen un preu de 12€ a taquilla i 10€ si es compren anticipadament.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa