MónTerrassa
Més de 2.200 alumnes comencen el curs escolar a Castellbisbal

Les escoles i instituts de Castellbisbal han obert les seves portes a més de 2.200 alumnes que avui comencen un nou curs escolar. El curs inicia amb les classes 100% presencials a totes les etapes, amb mesures per garantir que els centres educatius siguin llocs segurs on prevenir la COVID-19 i amplia el seu servei d’infermeria.

Segons les dades de matricula provisional, en total s’han incorporat a les classes 1.880 estudiants a algun dels centres d’ensenyament del municipi. D’aquest 1.880 alumnes, 295 comencen educació infantil, 789 primària i 796 secundària obligatòria. A més, un total de 176 cursaran estudis de batxillerat, 54 faran cicles formatius i 10 participaran al Programa de Formació i Inserció (PFI). Cal sumar a la xifra d’alumnat als 74 infants matriculats a l’Escola Bressol Municipal La Caseta i als 236 estudiants de l’Escola Municipal de Música Miquel Blanch, tot i que aquests últim iniciaràn el curs la setmana vinent. També cal sumar la trentena de persones que aquests dies s’han matriculat a l’Espai d’Adults, que avui tanca el període d’inscripcions.

Ampliació del servei d’infermeria escolar

Com a novetat important, el servei d’infermeria escolar s’amplia amb dos professionals i amb més hores d’atenció a la comunitat educativa. L’atenció passa de ser només al matí a fer-se durant tot l’horari lectiu, de 9:00h a 17:00h. Aquestes mesures s’amplien degut a la bona acollida que va tenir el servei iniciat l’any passat.

La figura de la infermera o infermer escolar s’encarrega de fer les cures necessàries i de l’atenció immediata d’emergències com contusions o ferides, fer el control i seguiment de malalties cròniques de l’alumnat i administrar fàrmacs receptats pel metge. També fa una important tasca de prevenció i detecció de problemes de salut en edat escolar, al mateix temps que fa de nexe d’unió entre el centre educatiu i el CAP. Addicionalment, també és un referent per vetllar i promocionar hàbits saludables dins de l’àmbit educatiu.

L’Ajuntament de Castellbisbal invertirà un total de 74.850,16 euros en la posada en marxa d’aquest
servei, que entrarà en ple funcionament dilluns de la setmana vinent i que l’Ajuntament preveu prorrogar anualment fins al curs 2024-2025.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa