MónTerrassa
Una denúncia d’adoctrinament curiós en una escola de Terrassa
  • CA
Una escola catalana | ACN

!--akiadsense-->

Fa anys que l’escola catalana i el seu model d’immersió lingüística és objecte de discòrdia política per part de Ciutadans i PP. De fet, els taronges van fer de la seva lluita contra la immersió un dels seus objectius polítics. La bel·ligerància contra el sistema d’ensenyament català per part de les forces unionistes s’ha incrementat en els darrers mesos, sobretot després de l’1 d’octubre arribant a límits inversemblants.

Els serveis jurídics i els d’inspecció del departament d’Ensenyament rebut denúncies per adoctrinament que, fins i tot, freguen el ridícul. Possiblement el cas més cridaner és el d’un centre de Terrassa, -el nom del qual no s’ha volgut que trascendís- als que uns pares van denunciar per “simular un referèndum a classe”. L’expedient es va tancar perquè el fet denunciat era l’elecció del delegat i el sots-delegat de classe com es fa cada principi de curs. “Triar el delegat de classe és un referèndum i un acte polític”, consideraven els pares a la denúncia.

L’anecdotari no acaba aquí, ni de bon tros. Un altre centre, en aquest cas de Berga, va ser denunciat a la Inspecció d’Ensenyament per ensenyar als alumnes a construir fanalets per la Cavalcada de Reis amb l’estelada. L’expedient de la denúncia incloïa fotografies d’un estant en una fira de Nadal on s’hi veia el logotipus de l’AMPA de l’escola mentre els nens feien les manualitats. Però la realitat n’era un altra i ben diferent.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa