MónTerrassa
L’acusat del crim del Vapor Gran nega ser un masclista
  • CA

Els testimonis que han declarat a l’Audiència de Barcelona en el judici del crim del Vapor Gran han titllat a l’acusat Manel Pérez de masclista i han afirmat que tenia actituds molt evidents amb la seva dona Eva Abad que així ho demostraven. L’acusat ho ha negat rotundament, responent que a casa seva “fins i tot feia el sopar”, segons apunta El Periódico. Pérez ha declarat davant del jurat aquest dilluns 31 de gener, i ha explicat que va matar a Abad amb un ganivet de tallar formatge mentre estaven esmorzant.

Tots els testimonis han coincidit en el judici en que l’acusat tenia actituds masclistes amb la doctora Abad, fet que Pérez no ha reconegut. En escoltar la negació, el fiscal li ha preguntat: “Llavors, tots els que han declarat això menteixen o és una conspiració contra vostè?”. Ell ha acabant justificant que a casa seva fins i tot cuinava. Segons el seu entorn és un home amb un perfil “pijo” que vesteix de marca, amb bona posició social i “encantat d’haver-se conegut”. De fet, alguns veïns van explicar al diari després del crim l’any 2019 que “fa 5 anys que visc al seu bloc i encara estic esperant que em saludi”.

Pérez va narrar el dilluns passat que va assestar 102 punyalades a Abad amb un ganivet de tallar formatge mentre la parella esmorzava. Mentre tallava formatge, van tenir una breu conversa sobre unes pastilles que ell s’havia de prendre, ja que ella era doctora: “Ella m’havia receptat unes pastilles per a la depressió. Li vaig dir que quantes n’havia de prendre. Em va contestar que, per ella, com si me les prenia totes i em moria”. En aquell moment assegura perdre els records. “Jo estava tallant formatge i tenia el ganivet a la mà. Si hagués estat menjant formatgets, doncs potser no hauria passat res. Però com que jo tenia el ganivet…”

El comiat amb els fills

L’assassinat va tenir lloc el 24 de juliol de 2019 al matí, un dia després del 50è aniversari de l’acusat. El dia anterior, Pérez havia estat celebrant l’aniversari al seu apartament de la Costa Daurada, on estaven de vacances els sogres i els seus fills. Aquell dia els hi diu que ha estat molt deprimit durant molt temps i que ha tingut una vida difícil, però que els estima molt, amb un to que sona a comiat. L’acusat explica que minuts després va tornar a Terrassa perquè Abad li va trucar demanant-li que tornés, tot i que ell exposa que la seva idea era quedar-se a la costa. Des de l’acusació particular, en canvi, apunten que va anar a la Costa Daurada per acomiadar-se dels fills i que va tornar a casa amb la idea de matar la seva dona.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa