MónTerrassa
Totes les accions a Vacarisses per ajudar els refugiats d’Ucraïna

Vacarisses s’ha bolcat totalment amb els refugiats d’Ucraïna i des de l’Ajuntament es coordinen diferents accions per ajudar-los. Així, en primer lloc, s’ha contactat amb les famílies ucraïneses empadronades al municipi perquè informin si acullen persones desplaçades del seu país, i és que l’objectiu és ajudar-los en qüestions administratives, sanitàries, d’escolarització, etcètera, així com proporcionar-los productes de primera necessitat (roba, menjar, etc).

Habitatges d’acollida

Paral·lelament, per oferir tots els recursos possibles d’ajuda d’una manera coordinada, des de l’Ajuntament s’ha iniciat un registre d’habitatges per acollir persones desplaçades, amb l’objectiu de poder-les ubicar al municipi. I és que s’entén que les famílies ucraïneses necessitaran disposar d’unes condicions dignes per això qualsevol oferiment d’allotjament és ben rebut. Per concretar amb quins recursos es podran comptar, des de l’Ajuntament es demana omplir el següent formulari.

Voluntariat

L’Ajuntament de Vacarisses està confeccionant un registre de persones que volen donar suport a les famílies desplaçades d’Ucraïna que estan arribant al municipi. Els serveis poden ser diversos, en funció dels coneixements i la disponibilitat de cadascú: interpretació d’idiomes, transport, canguratge, acompanyament, etc. Si vols col·laborar-hi, omple aquest formulari i l’Ajuntament et contactarà per coordinar l’oferiment amb les necessitats.

Campanyes de recollida de productes

Des de l’Ajuntament es desaconsella la recollida d’aliments, roba o medicaments per la dificultat de transport, cost i temps. En aquest sentit, es recomana vehicular el suport a través d’entitats especialitzades, atenent la seva capacitat immediata d’acció i intervenció, i atenent les demandes de cada moment. Per ara, aquesta necessitat està coberta per l’Ajuntament en col·laboració amb entitats de caire social del mateix municipi. Si calgués algun producte concret, l’Ajuntament en farà difusió pels canals de comunicació habituals.

Tanmateix, des dels centres escolars del municipi s’ha engegat una recollida de material que tindrà lloc des d’aquest dijous fins al divendres 18. Tot els productes alimentaris i d’higiene personal que es recullin aniran directament al Consolat Ucraïnès de Barcelona:

Nou comentari

Comparteix