MónTerrassa
Abad reclama més espais d’entesa publicoprivats per sortir de la crisi
  • CA

El president de la Cecot Antoni Abad ha demanat l’articulació de més espais d’entesa publicoprivats, una “col·laboració essencial per posar-nos al dia, perquè des de la confiança prendrem millors decisions”. Així ho ha demanat el president de la patronal a la “26a Nit de l’Empresari”, la trobada anual de la patronal Cecot que s’ha celebrat aquesta passada nit al Teatre Principal de Terrassa, que ha reunit polítics i empresaris, i que ha estat presidida pel president de la Generalitat, Pere Aragonès

La Nit de l’Empresari ha tornat a Terrassa després de cinc anys, “prenent el concepte Km 0 com a punt de partida per començar a retrobar-nos personalment”, va instar Abad en un comunicat prèviament. “Volem recordar que el Vallès és el pol manufacturer i exportador més important del Sud d’Europa i que la col·laboració de la regió metropolitana amb Barcelona és una prioritat per a nosaltres”.

Abad ha començar la seva intervenció lamentant que els darrers mesos “hem deixat moltes empreses i autònoms pel camí” i ha criticat que “aspiràvem a ser part més rellevant de la solució en temps de pandèmia”. En aquest sentit, ha declarat que les respostes per establir un nou marc de competitivitat i progrés es basen en el colideratge, la connexió i la col·laboració i que resoldre disfuncions d’aquesta magnitud requereix de taules rodones.

El president ha demanat sobretot més col·laboració entre l’administració i les empreses per sortir de la crisi. En aquest sentit, el president del Cercle Cecot de Joves Empresaris, Paco Hoya, ha insistit en “que el Govern posi les empreses al centre de les seves decisions, ja que al voltant pivota l’estat del benestar”.

Abad també ha reclamat una reforma de la funció pública a Catalunya per aconseguir una administració eficient. Pel que fa els fons Next Generation, ha afirmat que son “els recursos per a la transformació del nostre model econòmic i social. De moment només percebem rigideses i centralisme burocràtic. Necessitem que es processin amb professionalitat i transparència, i col·laborativament amb el govern català”.

Abad també ha volgut recordar que “Catalunya és la única comunitat autonòmica que no té el seu estatut ratificat malgrat hi ha base legal per exigir-ho, com és que no ens han proposat fer-ho? Per aquest tema exigim una taula però de votació”. A més a més, proposen uns plans d’igualtat: “Com és que hem oblidat la igualtat en el treball entre treballadors? Exigim una taula per aquest nou pla d’igualtat laboral”

El president ha reconegut que “no estem bé i millor ser-ne conscients. Tan conscients com de les ganes de superació i ha subratllat que “el nostre estat d’ànim és el nostre destí”. 

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa