
!--akiadsense-->
Algunes de les etiquetes dels productes que adquirim al supermercat ens poden estar venent alguna cosa que no és el que realment trobarem en el producte. Informacions confuses, o grans publicitats que, un cop llegida la lletra petita, poc te a veure amb el que realment és el producte. L’OCU ha explicat en diferents ocasions alguns d’aquests productes que habitualment adquirim, i que no són el que semblen.
Sucs que són nèctars.
Molts dels sucs envasats que comprem al supermercat no són sucs, sinó nèctars, encara que l’etiqueta digui el contrari. Solament la meitat del nèctar és fruita; la resta és aigua amb sucre. Cal fixar-se en la lletra petita.
El “York” no és pernil.
La denominació “York” no hi ha únicament pernil, sinó altres carns del porc, que si bé es preparen de la mateixa forma, són peces menys nobles i més barates. A més, si a l’envàs posa “extrajugoso“, en contra de què sembla, és de menys qualitat que el normal, ja que té més aigua, i menys pernil.
Ous de gallina en llibertat amb codi 2?
Algunes marques d’ous expliciten a l’etiquetatge de l’envàs que les gallines estan criades en llibertat, però els ous estan marcats amb el codi 2. I és que en realitat, són gallines criades a terra, però això no vol dir que hagin estat a l’exterior.
Carn picada que porta altres coses.
La majoria de les safates de carn picada que trobem als supermercats són preparats. Entre el 65% i el 90% són carn, però la resta són midons, proteïnes de soja, conservants i colorants.
Calamars que són pota.
Són a la romana, sí, però no són anella de calamar en molts casos. És similar, però més gran i més dura. Hauria d’estar indicat clarament a l’envàs.