MónTerrassa
3 estratègies per combatre l’insomni
  • CA
La falta de descans no és saludable | Cedida

!--akiadsense-->

Tothom sap que el nostre cervell regula els seus cicles de son-vigília harmonitzant-se amb les hores de foscor i les hores de llum, però no és tan senzill, ja que alguns cops, aquesta relació no es produeix. Les persones que pateixen insomni crònic o ocasional saben que aquesta màgia no existeix, per diferents motius.

Hi ha tres claus que ajuden a millorar aquesta relació entre el cervell i els cicles del son, que et poden ajudar a dormir una mica millor.

Ulleres de bloqueig de l’ona blau-verd per cuidar el teu cervell.

Tots els dispositius electrònics que utilitzem, com l’ordinador o el mòbil, emeten un espectre de llum d’ona blava-verda que té un greu impacte per al nostre cervell. Entre alguns dels seus efectes, està el fet que redueix la creació de melatonina, l’hormona del son. Per tant, si treballes fins tard amb aquests dispositius, és recomanable que utilitzis ulleres de bloqueig.

Hi ha aliments recomanables abans de dormir.

Hi ha persones que van a dormir, però al cap d’una hora o dues hores estan despertes i actives. Possiblement és que necessiten estabilitzar els seus nivells de glucosa en sang perquè el descans es mantingui de forma estable. Per evitar-ho, prova de prendre un got d’aigua tèbia amb una gran cullerada de mel deu minuts abans d’anar a dormir.

Controla la teva ment errant.

Quan dormim, part del cervell també ho fa. Però la majoria aprofita la inconsciència per fer tasques de manteniment. Les parts que no dormen són les que regulen les dinàmiques psicològiques com l’autoconsciència, el pensament autobiogràfic, la ment analítica i l’errant. En casos d’insomni, la ment erràtica no deixa de divagar pensant en què s’ha fet o no fet, per exemple. Aquest anar i venir de la ment té com a desencadenant l’estrès i l’ansietat. Per aturar-ho, cal crear rutines, com ara, una dutxa relaxant dues hores abans d’anar a dormir i llegir un llibre.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa