MónTerrassa
250.000€ en beques-salari per a alumnes del nou Màster en Papereria

La Associación Española de Fabricantes de Pasta, Papel y Cartón (ASPAPEL), que agrupa unes 50 empreses amb més de l’90% de la producció de el sector a Espanya, i l‘Escola Superior d’Enginyeries Industrial, Aeroespacial i Audiovisual de Terrassa (ESEIAAT) de la Universitat Politècnica de Catalunya·BarcelonaTech (UPC) han acordat un programa de beques-salaris per impulsar els estudis especialitzats d’enginyeria en Tecnologia Paperera, amb la finalitat d’aportar professionals qualificats a la indústria d’aquest sector. Fins aquests moments, les empreses que han confirmat la seva participació en aquesta iniciativa singular a Espanya han ofert un total de 26 beques que arribaran a la pràctica totalitat dels estudiants que cursen el Màster, el que representa un inversió de 250 mil euros.

Cada estudiant matriculat el proper curs 2020-2021 en aquest màster rebrà entre 7.000 i 10.000 euros que aniran a compte de cadascuna de les empreses que participin en el programa, de manera que l’estudiant quedarà integrat professionalment en l’empresa que li financi durant el temps que cursi el màster. Per tant, les beques-salari tenen una doble funció: d’una banda els estudiants podran sufragar el preu de la matrícula i ajudar a costejar la seva estada a Terrassa, i de l’altra, inclou la remuneració per les tasques desenvolupades durant la realització de pràctiques i / o el treball final de màster que realitzaran en l’empresa que els financi. Fins al moment s’han ofert 26 beques d’empreses de tot Espanya.

ASPAPEL ha mostrat interès en aquest màster, únic a Espanya, per poder nodrir a les empreses de el sector paperer de professionals altament qualificats en les tecnologies que intervenen en els processos de fabricació de tot tipus de productes de base cel·lulòsica. Xavier Roca, director de l’ESEIAAT declara que “Estem realment satisfets d’haver trobat en el nostre camí a ASPAPEL per col·laborar amb nosaltres en la formació de professionals altament qualificats per a un sector industrial que dóna feina a més de 180.000 persones a Europa i que factura prop de 100.000 milions d’euros. Aquest programa de beques salaris és la prova que la col·laboració universitat i empresa és fonamental per augmentar la competitivitat de les nostres empreses apostant per una formació d’excel·lència que aporti valor afegit. “

El Màster Universitari en enginyeria de Tecnologia Paperera i Gràfica que imparteix, en exclusiva per a tot Espanya, l’Escola Superior d’Enginyeries Industrial, Aeroespacial i Audiovisual de Terrassa (ESEIAAT) de la Universitat Politècnica de Catalunya • BarcelonaTech (UPC) és una titulació oficial i pública amb una càrrega lectiva de 60 crèdits ECTS (1500 hores) que es distribueixen en dues etapes durant un curs acadèmic: un primer semestre de sessions teòriques i de laboratori en les instal·lacions de la ESEIAAT i un segon semestre de pràctiques remunerades en empresa. Per poder cursar el màster l’estudiant ha de disposar d’un títol de grau universitari en enginyeria i de manera preferent en enginyeries de l’àmbit industrial, forestal, químic, biotecnològic, agrònom ambiental, o bé una llicenciatura en física, química, biologia o ciències ambientals. La ESEIAAT ofereix un total de 30 places per al curs 2020-2021.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa