MónTerrassa
24 anys de presó per l’home que va assassinar la seva dona al Vapor Gran
  • CA

L’home que va matar a la seva dona a ganivetades en un pis del Vapor Gran el juliol del 2019 ha estat condemnat a 24 anys de presó per l’Audiència de Barcelona. Manel Pérez, que va ser condemnat culpable per jurat popular, no es podrà apropar als seus dos fills en 34 anys i ha de pagar als familiars de la víctima, Eva Abad, més de mig milió d’euros en concepte d’indemnització. Els fills tenien 12 i 14 anys en el moment dels fets.

El condemnat va causar a la seva dona 102 ferides amb punyalades al cap, la cara, el coll, el tòrax i les mans amb dos ganivets de tallar formatge i unes tisores, amb la intenció de “causar-li un major patiment”, segons recull la sentència. “Jo estava tallant formatge i tenia el ganivet a la mà. Si hagués estat menjant formatgets, doncs potser no hauria passat res. Però com que jo tenia el ganivet…”, va declarar l’acusat al judici. Després de cometre el crim, va anar a la comissaria de la Policia Nacional del carrer Baldrich a confessar.

La resolució conclou que Pérez va actuar “mogut per un sentiment de dominació sobre la seva esposa i de menysteniment a la condició femenina“. Exercia sobre la seva dona un “permanent control en totes les facetes de la seva vida”. Eva Abad era metgessa al CAP Terrassa Est i tenia 47 anys. L’Audiència condemna el seu marit per assassinat amb l’agreujant de parentesc i de discriminació per raó de gènere, i l’atenuant de confessió.

El crim

L’assassinat va tenir lloc el 24 de juliol de 2019 al matí, quan Pérez va matar a la seva dona en el 4t 1a del número 2 del passeig del Vapor Gran, a la cantonada amb el carrer de Portal Nou, a sobre d’un dels bars de la zona. Aquell mateix matí, uns minuts més tard de cometre el crim, Pérez va baixar de casa seva, va creuar el carrer i es va presentar a la comissaria de la Policia Nacional de Terrassa -situada a pocs metres de casa seva, al carrer Baldrich-, on va confessar que acabava de matar a la seva dona. En escoltar aquesta confessió, els agents van sortir corrents i es van dirigir fins al pis, i efectivament, van trobar el cos d’Eva Abad en una habitació amb un centenar de ganivetades.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa