MónTerrassa
2017 tanca amb minça desacceleració de l’activitat empresarial
  • CA

La Cambra de Comerç, Indústria i Serveis de Terrassa fa públiques les conclusions del seu estudi de conjuntura econòmica corresponent al quart trimestre de 2017 i les expectatives dels empresaris de la demarcació territorial de Terrassa per al primer trimestre de 2018. L’informe l’elabora la institució en col·laboració amb l’IDESCAT des de l’any 2003.

Els resultats de l’estudi indiquen que l’evolució econòmica durant el quart trimestre del 2017 ha experimentat una desacceleració en el ritme d’activitat per al conjunt d’activitats econòmiques de la demarcació. Un valor del saldo 4,6 punts en la marxa dels negocis, 8,7 punts menys que el trimestre anterior, indica que l’activitat empresarial ha experimentat un alentiment en el darrer trimestre de l’any.

Aquest resultat està en consonància amb l’evolució de l’activitat econòmica en el conjunt de Catalunya que, segons l’últim informe trimestral de conjuntura publicat per la Cambra de Comerç de Barcelona, assenyala que el PIB trimestral a Catalunya hauria augmentat un 0,5% trimestral durant l’últim trimestre deixant la taxa anual de creixement del PIB en un 3,4%, i que tanca l’any 2017 amb una lleugera desacceleració del ritme d’activitat econòmica iniciada durant el tercer trimestre i que ha estat més intensa en el transcurs dels últims tres mesos de l’any. Malgrat l’apreciable davallada del valor del saldo en el quart trimestre, es manté la tendència positiva del ritme de l’activitat per al conjunt d’empreses de la demarcació de Terrassa. L’any 2017 tanca amb tres anys -37 mesos- consecutius amb un valor positiu de la marxa dels negocis a la demarcació de Terrassa.

Pel que fa a la percepció sectorial de l’evolució de l’activitat, la indústria en el seu conjunt mostra un valor de 2,8 punts, 8,3 punts menys que trimestre anterior i un menor nombre de respostes positives tot i que les respostes que indiquen una manteniment de l’activitat s’han mantingut estables. La indústria de l’alimentació i la indústria química, que han revertit completament la tendència negativa del tercer trimestre de l’any, són les que han experimentat un major increment de l’indicador de la marxa dels negocis amb uns valors de 28,4 punts i 15,4 punts, respectivament, que reflecteixen un increment per a cada sector de 33,8 punts i 18,5 punts. Al mateix temps, la indústria metal·lúrgica i les agrupades dins d’altres indústries manufactureres mostren valors positius de 5,8 punts i 22,6 punts, si bé han experimentat una davallada en el saldo de 12,5 punts i 20,6 punts, respectivament, en relació al trimestre anterior. Per la seva part, la indústria de la fusta, el suro, el paper i les arts gràfiques, que ha mantingut una dinàmica força feble durant tot l’any 2017, ha experimentat un valor negatiu de -58,5 punts, que representa 49,4 punts menys que el trimestre anterior.

Així mateix, la indústria del tèxtil, confecció, cuir i calçat i la indústria de fabricació d’equips mecànics, elèctrics, electrònics i òptics han experimentat mostren valors negatius de l’indicador de la marxa dels negocis amb -23,9 punts i –7,0 punts, respectivament, i han reduït el seu valor respecte tercer trimestre de l’any en 4,8 punts i 42,9 punts, respectivament.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa