MónTerrassa
20.000 mans s’aixequen a Terrassa contra la repressió policial
  • CA
20.000 mans s'aixequen a Terrassa contra la repressió policial
20.000 mans s’aixequen a Terrassa contra la repressió policial | Joan Manel Oller

!--akiadsense-->

Terrassa s’ha aturat avui contra la repressió policial del diumenge 1 d’octubre. La manifestació-concentració del matí-migdia ha aplegat unes 7.000 persones a la rambla d’Ègara i davant la seu del PP i més de 9.000 davant de la comissaria del carrer de Baldrich. Xifres espectaculars i pràcticament mai vistes a la ciutat. Semblava impossible superar-les, però a la concentració del Raval d’aquesta tarda n’hi havia més de 10.000, repartides davant de l’edifici consistorial, la Font Trobada, Sant Pere, Gavatxons, Cremat de la Vila Nova, Unió, “Carrer del Peix”, Rasa i Rambla. I amb tota aquesta gentada, ni un incident.

A l’atri de l’Ajuntament s’hi han concentrat els advocats de Més Drets Humans, bombers i representants dels partits polítics (PSC, ERC, PDECAT I TEC) i l’alcalde Jordi Ballart, a més del conseller de Territori de la Generalitat, Josep Rull. Els càntics habituals s’han repetit entre la gentada, afegint “Els bombers seran sempre nostres” i “Els Drets Humans seran sempre nostres”. No ha faltat els tradicionasl “in, inde… independència”, el clàssic “La presó del rei de França ” de la Dharma, i des de diumenge, el que es repeteix, el “Hem votat” acompanyat a vegades de paperertes que volaven per l’aire.

La gran ovació de la tarda se l’han endut els Bombers, i un dels seus representants ha llegit el manifest, que ha recordat que el país s’ha aturat avui. La Taula per la Democràcia de Terrassa ha tingut un record pels 800 ferits en les càrregues policials i ha exigit la retirada immediata dels cossos de seguretat de l’Estat. Bergants, Castellers de Terrasssa i Minyons han aixecat pilars de dol.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa