Arriba el 1r Festival de Màgia de Terrassa, una sèrie d’espectacles i activitats que tindran lloc el cap de setmana del 15, 16 i 17 d’octubre per fer gaudir de la màgia a tots els terrassencs i terrassenques. El festival està organitzat per l’Associació de Màgia i Il·lusionisme de Terrassa (AMIT), amb l’objectiu de fomentar l’art de l’il·lusionisme en totes les seves facetes i possibilitats, així com situar la ciutat en el mapa nacional i internacional en l’àmbit màgic i cultural. Rosa Boladeras, regidora de Cultura, Àlex Ferrer, president AMIT i director del festival, i Pablo Garrido, tresorer AMIT i co-director del festival, han presentat aquesta tarda en un roda de premsa tots els detalls del festival.

El festival compta amb 12 esdeveniments diferents que conformen un total de 23 funcions, juntament amb 2 conferències i 1 taller de màgia, en el que participaran entre 10 i 15 mags diferents. Entre els 12 esdeveniments trobem espectacles gratuïts, gales de màgia, activitats infantils i activitats professionals. Una novetat és la màgia itinerant que consisteix en apropar la màgia a escenes quotidianes: “Pot ser que estiguis sopant a un restaurant o bar i que s’acosti un mag a fer uns petits trucs de màgia”, ha revelat Ferrer.

Les funcions i activitats tindran lloc a cinc teatres i sales diferents de la ciutat: el Teatre Alegria, el Teatre Principal, la Factoria Cultural de Terrassa, la Sala Crespi i el Cafè Teatre. Les activitats infantils se celebraran a la plaça Catalunya i al pati de la Biblioteca Central. Malgrat sigui gratuït i a l’aire lliure, és necessari reservar la plaça a la web del festival, on també es pot consultar tota la programació.

L’AMIT també ha posat en marxa el primer concurs de màgia jove de Terrassa, emmarcat dins del festival, “per promoure nous artistes i ajudar a joves mags per tirar endavant la seva carrera”, explica Ferrer. El premi és un contracte pel Festival Internacional de Màgia de Torroella de Montgrí.

“La idea és visibilitzar una branca artística tradicionalment poc cuidada a nivell institucional i fer-la visible a tots els ciutadans i ciutadanes”, ha explicat Garrido. “Els festival és per tothom, per això realitzarem activitats gratuïtes i deslocalitzades”, ha afegit. Per la seva banda, Ferrer ha declarat que “esperem que aquest sigui el primer any de molts, la màgia arriba a Terrassa amb la intenció de quedar-se”.

La presentació ha acabat amb una petita demostració de màgia del mag Manu Llari, qui serà present durant el festival i segur que no deixarà a ningú indiferents amb els seus trucs.

Nou comentari