MónTerrassa
18 anys i mig de presó per l’assassí de la destral de Terrassa
  • CA

Jaume Badiella, l’acusat de matar a la seva ex parella Mònica Borràs amb una destral a Terrassa, ha estat condemnat a 18 anys i mig de presó per l’Audiència de Barcelona, amb 95.000€ de responsabilitat civil, segons han confirmat fonts properes a Món Terrassa. La sentència s’ha comunicat avui dia 1 de març després que el passat 15 de febrer el jurat declarés culpable a Badiella d’un delicte d’assassinat amb traïdoria però sense acarnissament

Per una banda, l’Acusació Particular i el Ministeri Fiscal demanaven fins a 25 anys de presó, ja que consideraven que es tractava d’un assassinat amb traïdoria i acarnissament. Per altra banda, la Defensa demanava rebaixar la pena fins a 10 anys de presó, ja que no considerava que fos un assassinat, sinó un homicidi imprudent. 

Badiella, qui ha estat en presó preventiva des que es va desenterrar el cadàver de Borràs al seu pis del carrer Volta el 2019, estarà 18 anys i mig a la presó -un entremig del que demanaven acusacions i defensa-. La sentència de decretat aquests anys per les decisions del jurat en la lectura del veredicte del passat 15 de febrer a l’Audiència de Barcelona: Van apuntar per unanimitat que no es tractava d’un homicidi, sinó d’un assassinat, però va ser per 7 vots a favor i 2 en contra que van decretar que hi havia traïdoria, és a dir, que la víctima no es va poder defensar. A part, van considerar que no es podia demostrar si Borràs havia patit o no durant l’atac amb la destral, motiu pel qual no van implicar un delicte d’acarnissament en el veredicte.

El crim

Badiella va colpejar a Borràs amb una destral al crani i al coll l’agost del 2018, la va enterrar al pati de la casa del carrer Volta de Terrassa que compartia la parella, i va anar a denunciar la seva desaparició a la policia. “Vam discutir, em va començar a tirar coses en cara, es va anar enfadant, i es va aixecar per anar al bany. La vaig empènyer dins del lavabo, vaig agafar el primer que vaig trobar a prop, i dins el lavabo la vaig començar a picar amb una destral fins que va caure a terra”, va explicar l’acusat en la seva primera declaració al judici, afegint que va ser “un moment de desesperació”. No va ser fins el juny de 2019 que els Mossos d’Esquadra van trobar el cos de la víctima enterrat al jardí, moment en què l’acusat va confessar el crim i va passar a presó preventiva fins la celebració del judici. 

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa