MónTerrassa
Pícnic i trenet modernista, ruta de la llana i balcons guarnits amb flors
  • CA

La Fira Modernista de Terrassa és la gran festa del Modernisme català. Un sorprenent viatge al passat per reproduir l’esplendor modernista de Terrassa de finals de segle XIX i principis del XX. Personatges singulars, recreacions històriques, artesans tradicionals, visites als principals edificis modernistes, exposicions, espectacles i sobretot el caliu de la gent que protagonitza la Fira al carrer amb els seus vestit d’època, ens ofereixen l’oportunitat de viure una experiència única.

Novetats de l’any passat que repeteixen:

El trenet del 1900, el Pícnic modernista o les visites a la teulada de la Masia Freixa ja es van incorporar al programa de la Fira l’any passat i enguany tenen continuïtat.

Amb el trenet del 1900 els visitants a la Fira podran descobrir la ciutat fent una recorregut per l’antiga ruta de la llana i els principals edificis modernistes (Preu: 1 euro) I que l’any passat va ser tot un èxit.

El Picnic Modernista aquest any es celebrarà al Parc dels Catalans. Una ubicació que permetrà millorar la seva comunicació i centralitat amb la resta d’activitats de la Fira i on es podrà gaudir d’una desfilada de vestits modernistes, exhibicions o música…. (caldrà anar vestit d’època).

Amb motiu de la Fira Modernista de Terrassa 2018, i tal i com ja es va fer l’any passat, la Unió de Floristes de Terrassa amb el suport de l’Ajuntament promouen la campanya Posa Flors al balcó per animar al guarniment dels balcons de la ciutat i aconseguir entre totes i tots una Fira Modernista més lluïda. Per aquest motiu, s’oferirà un paquet de 5 plantes de temporada a un preu de venda al públic de 5 euros per tal que els balcons de Terrassa llueixin més i millor que mai.

Un any més, la Fira reserva un espai important a les activitats infantils i familiars, que s’agrupen en un apartat específic dins del programa, i que presenta tallers participatius, zones de jocs d’època, actuacions d’animació, titelles, tallers de cuina i pedagògics etc…

L’Ajuntament de Terrassa va impulsar la Fira Modernista de Terrassa l’any 2003 amb l’objectiu de recuperar la vella tradició de la Fira de Primavera, que es va institucionalitzar a Terrassa l’any 1228 per un privilegi del rei Jaume I.

Des de l’any 2007, la Fira Modernista de Terrassa està declarada per la Generalitat de Catalunya com a festa local d’interès turístic. L’any 2010, aquest certamen també va obtenir un dels Premis de Catalunya de Comunicació i Relacions Públiques en la categoria d’activitats turístiques, atorgat per l’Associació Catalana de Comunicació i Relacions Públiques i la Fundació per al Foment de la Comunicació i el Desenvolupament.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa