MónTerrassa
Milers de visitants a la Fira Modernista de Terrassa malgrat la pluja

La Fira Modernista de Terrassa tanca la seva setzena edició amb un important nombre de visitants i amb una valoració molt positiva per part de l’organització. Tot i la pluja, que va afectar principalment les tardes de dissabte i diumenge, tan sols es van anul·lar dues de les més de tres-centes activitats programades (el Ball de plaça de dissabte a la nit amb el grup Safolk i l’actuació de l’Espai Dansa de diumenge a la tarda al pati del mNACTEC).

Durant tot el cap de setmana de Fira Modernista, malgrat les previsions de mal temps i les precipitacions, més de 40.000 persones (40.532) han visitat els diferents elements que configuren el patrimoni de la ciutat, com la Masia Freixa, la Casa Alegre de Sagrera o el Museu Nacional de la Ciència i la Tècnica de Catalunya.

El nombre de visitants i el de participants a les diferents rutes guiades és menor que la registrada l’any passat (46.073), aquesta xifra creix de forma important si es compara amb la de l’any 2016, quan la Fira Modernista també va patir les conseqüències del mal temps i es van registrar un total de 38.603 visitants. Per edificis patrimonials, en aquesta edició de la Fira Modernista, la Casa Alegre de Sagrera ha rebut 14.488 visites, superant les 12.837 de l’any passat, mentre que un total de 10.288 persones han visitat la Masia Freixa. 13.879 persones han visitat el Museu Nacional de la Ciència i la Tècnica de Catalunya (mNACTEC) i 413 la Seu d’Ègara; el Castell Cartoixa de Vallparadís ha rebut 1.131 visites; i el Centre de Documentació i Museu Tèxtil un total de 333.

En el cas de les visites guiades organitzades pel Servei de Turisme, han participat un total de 2.896 persones, incloent-hi els 1.353 usuaris i usuàries de la ruta “El Trenet del 1900”, que continua sent una de les preferides de les persones visitants superant lleugerament la xifra de participants de l’any passat.

Cal destacar l’increment del nombre de persones procedents de fora de Terrassa que aquest any han participat en les diferents rutes organitzades pel Servei de Turisme durant la Fira Modernista. Un 51,59% per cent dels participants eren de Terrassa (un 11,92% menys que el 2017) mentre que un 17,11% venien de Barcelona (un 5,42% menys que l’any passat) i un 29,36% dels participants a les rutes procedia de la resta de Catalunya (un 44,92% més que l’any 2017). Pel que fa al nombre de consultes als punts d’informació turística distribuïts per la Fira, s’han rebut un total de 4.158 consultes. D’aquestes, un 56,60% han estat realitzades per visitants de Terrassa, mentre que fins a un 43,37% les han fetes persones de fora de la ciutat.

Unes xifres que, segons ha explicat el tinent d’alcalde de Cultura, Innovació i Projecció de la Ciutat, Amadeu Aguado, “Demostren clarament que la Fira manté intacte el seu poder d’atracció. Entre els terrassencs i terrassenques, però també entre els visitants que cada any arriben de fora de la nostra ciutat. Malgrat les inclemències del temps, la Fira Modernista ha registrat una important afluència de públic i la implicació i el civisme de tothom ha contribuït a tancar la setzena edició de la Fira Modernista de Terrassa amb un nou èxit de participació i d’organització”.

Nou comentari

Comparteix