MónTerrassa
Cristina Santos, autora del cartell de la Festa Major: “Volia omplir de colors i alegria Terrassa”
  • CA

“Volia omplir de colors i alegria la ciutat de Terrassa”, ha manifestat Cristina Santos, l’autora del cartell de la Festa Major de Terrassa 2021. Estudiant del grau superior de Gràfica Publicitària a l’Escola d’Art i Disseny de Terrassa, aquesta andalusa de 26 anys ha estat la guanyadora del concurs per il·lustrar un dels esdeveniments més importants de la ciutat. Han estat tres setmanes de feina intensa on, segons ha subratllat l’artista i responsable del workshop, Ferran Milan, de Letterjuice, “ha estat qui millor ha respost a les demandes fetes des de l’Ajuntament i de representació de la festa”.

El cartell té tres punts representatius: la idea del diable com a element característic de la festa major; la representació d’una cara (simbolitzant la ciutadania); i els colors molt vius que “conviden a l’alegria i a emocions positives”. A més, hi ha un element que el fa “únic” i exclusiu de la Festa Major de Terrassa: les “banyes” representades amb diferents elements arquitectònics o escultòric de la ciutat, com són: Masia Freixa, monument de la Dona Treballadora, Xemeneia Almirall i la Torre del Palau. Milan també ha ressaltat que malgrat que els ulls són iguals (les lletres de la Festa Major) tenen diferents boques, “en senyal de la pluralitat i diversitat dels egarencs”. Unes boques que “volia que tinguessin un aire juvenil, com d’emojis, per donar més dinamisme i personalitat a cadascun dels cartells”, ha dit Cristina Santos. També s’ha buscat donar-li una textura “més urbana”, i uns colors “alegres” per “donar color al carrer després d’un any una mica gris”.

El director de l’Escola Municipal d’Art i Disseny de Terrassa, Ramon Alemany, ha recordat que la “fórmula” actual per escollir el cartell guanyador de la Festa Major ja ha arribat “a la majoria d’edat”. Manté però el mateix objectiu que a l’inici: primer, donar l’oportunitat a l’alumnat de realitzar un encàrrec real; segon, convidar a un professional -en aquest cas al Ferran, que també és exalumne de l’escola- perquè aporti idees noves i engrescadores; i tercer, a l’escola l’interessa que els estudiants s’acabin incorporant al mercat de treball i l’aportació material que implica per millorar les nostres infraestructures”. Des del govern, la regidora de Cultura, Rosa Boladeras, ha agraït la feina de professors i alumnes, i ha valorat molt positivament la col·laboració que suposa per a l’Escola d’Art i l’artista convidat poder dur a terme un projecte d’aquesta envergadura.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa