MónTerrassa
Xavi Hernández: “El Barça és la meva vida, igual que Terrassa”

“El barça és la meva vida, a l’igual que Terrassa”. Així ho ha reafirmat l’entrenador terrassenc del Futbol Club Barcelona (FCB), Xavi Hernández, en la taula rodona “Terrassa al món de l’esport”, el primer acte celebrat aquesta tarda a la Casa de l’Esport de Terrassa, un nou espai per a clubs i entitats egarenques esportives que “farà justícia a una de les ciutats mes olímpiques del món”, en paraules del regidor d’Esports, Miguel Ángel Moreno. Hernández, juntament amb altres esportistes de renom internacional, ha reflexionat sobre la seva vinculació amb Terrassa, a més de la situació actual del Barça i el treball i esforç que comporta ser-ne l’entrenador. 

La taula rodona “Terrassa al món”, primer acte a la Casa de l’Esport de la ciutat | Cristóbal Castro

Hernández ha reconegut que l’estil de joc que duu a l’ADN, “tenir sempre la pilota”, li ve de ben petit: “Anava a la plaça del Progrés i al parc de Sant Jordi i volia tenir la pilota”, ha explicat. Però recorda que no sempre es pot ser fidel a aquest estil, com va ser el cas del darrer partit contra el Reial Madrid, on, tot i sortir-ne victoriosos, no van jugar el partit que li hagués agradat al terrassenc. 

En aquest sentit, ha declarat que “havíem preparat tenir possessions llargues, tenir la pilota… però ens havíem de defensar. T’has d’adaptar, i això forma part de l’ADN, del futbol i de l’esport”.

Europa recorda al Barça que “encara no està al nivell”

El de Terrassa també ha apuntat que “al Barça, tot ha de ser excel·lent”. La temporada passada era un Barça amb moltes dificultats econòmiques i esportives, i per la part que li correspon, reconeix que “hem de millorar per ser més competitius a Europa”, qui recorda que “encara no estem al nivell”. En aquesta línia, l’exjugador de futbol olímpic, Albert Luque, ha reblat que “agafar un transatlàntic com es el Barça és complicat” i “està fent una feina molt dura”. 

Hernández reconeix que “estaria tota la meva vida al Barça”

Davant les declaracions d’avui del president del club, Joan Laporta, sobre la intenció de renovar Hernández com a entrenador, aquest ha declarat que “jo estaria tota la meva vida al Barça” però recorda que “primer cal veure els resultats”. 

Per la seva banda, l’alcalde de Terrassa, Jordi Ballart, ha agraït la presència de tots els esportistes presents a l’acte, especialment a Hernández, “el terrassenc més universal en aquests moment que mai ha oblidat les seves arrel”. Amb esportistes “com aquests” que projecten la ciutat i que porten el seu nom a tot el món, “podem dir que ens sentim orgullosos de Terrassa”, ha conclòs. 

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa