MónTerrassa
El waterpolo europeu torna al CN Terrassa amb la Challenger Cup
  • CA

El Club Natació Terrassa acollirà aquest cap de setmana el grup B de la primera fase de la Challenger Cup masculina, una competició continental de nova creació que suposarà el retorn del waterpolo europeu a l’entitat des de l’any 2020. El conjunt de Dídac Cobacho disputarà els seus dos partits el dissabte: Debutarà contra l’ASA Tel Aviv a les 10:00h, i a les 18:00h, s’enfrontarà a l’Het Ravijn neerlandès. L’endemà al matí, la fase es tancarà amb el matx entre el conjunt israelià i l’equip neerlandès a les 12:00h.

L’acte ha estat presentat aquest migdia en una roda de premsa que ha comptat amb la presència del president Joan Herrera; del regidor d’Esports de l’Ajuntament de Terrassa, Miguel Ángel Moreno; de l’entrenador del sènior masculí de waterpolo del club, Dídac Cobacho; i del jugador del sènior masculí de waterpolo, Fran Sánchez.

Herrera ha expressat la “satisfacció” que suposa per al club tornar a acollir una competició continental. La fase “és una mostra del compromís per organitzar esdeveniments rellevants” i que “contribuirà a augmentar el nombre de competicions de categoria que se celebren a la ciutat”, exposa. En aquesta línia, el regidor d’Esports ha reafirmat que “servirà per situar novament a Terrassa en el primer pla de l’actualitat esportiva“.

Objectiu del CNT: Passar com a primers de grup

Cobacho no ha amagat que l’objectiu de l’equip, “sobretot jugant a casa”, és “passar com a primer de grup per tenir un millor aparellament de quarts de final”. Quant als rivals, l’entrenador egarenc ha qualificat l’Het Ravijn “com el rival per a la primera plaça”. “Els equips neerlandesos solen comptar amb jugadors físicament poderosos i forts”. Respecte a l’ASA Tel Aviv, Cobacho ha explicat que el waterpolo israelià està progressant a nivell internacional darrerament.

Per la seva banda, Sánchez s’ha mostrat convençut que la fase suposarà “un creixement com a equip i com a club”. “Els veterans mirem de transmetre els joves el valor que té jugar una competició europea a casa. Cal que aprofitin aquests minuts, aquesta experiència, que ens serà molt útil per a la competició domèstica”.

Una competició solidària amb La Marató de TV3

L’esdeveniment, a més, servirà per recaptar fons per a La Marató de TV3 d’enguany dedicada a la salut cardiovascular. El club instal·larà una urna a l’entrada de les graderies per tal que els espectadors puguin fer la seva aportació solidària.

Més sobre la Challenger Club

La Challenger Cup aplega el cinquè i el sisè classificat de cadascun dels grups de la primera fase de l’Euro Cup i els dos últims classificats de cada grup de la primera fase de la Champions League. La primera fase d’aquesta nova competició contempla tres grups més. L’A, que es desenvoluparà a Novaky (Eslovàquia), aplegarà el Galatasaray Istanbul turc, l’Ydraikos NC grec, el CN Tenerife Echeyde i els amfitrions, el Klub Novaky.

El C, que tindrà lloc a Sarajevo (Bòsnia i Hercegovina), reunirà l’Enka Istanbul turc, l’SKP Modri Daraci Kosice eslovac, el Banja Luka bosni i els amfitrions, el Nepobjedivi Invictum Sarajevo. Finalment, en el grup D, amb seu a Kranj (Eslovènia), competiran el KVIK Kastrup danès, l’Apollon Smyrnis grec, l’SC Ludwisburg 08 alemany i el Triglav Kranj. Els dos primers classificats de cada grup accediran als quarts de final, que se celebraran en format d’eliminatòria d’anada i tornada els dies 25 de gener i 8 de febrer.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa