MónTerrassa
Una possible estafa pels nínxols al futbol esquitxa Terrassa
Espai provisional del Memorial FC Barcelona al cementiri de les Corts | FC Barcelona

!--akiadsense-->

El jutjat número 7 de Barcelona ha tramitat una denúncia per part d’un grup d’inversors, en què s’acusa a l’empresari Santiago Bach, propietari de l’empresa amb origen a Terrassa GIEM Sports, de delictes d’estafa i apropiació indeguda. Segons ha avançat el diari El País, la reclamació ha vingut per part de dos socis capitalistes que van aportar un capital d’11 milions per construir i gestionar columbaris als estadis de futbol i al Circuit de Catalunya.

Segons la denúncia, recollida pel diari madrileny, Bach hauria desviat part d’aquests diners per a finalitats personals, com obres a casa seva o comprar-se un cotxe. Afirmen que l’empresari egarenc, antic marxant d’art, també va captar estalvis d’una vintena de petits inversors de Sabadell: la majoria són socis del Barça o estan lligats al club. La Fiscalia hi ha vist indicis de delicte i ha remès la seva denúncia al jutge.

En aquest segon cas, els socis assenyalen també el FC Barcelona per haver-se beneficiat, presumptament, dels diners. I és que el gener de 2012, el Barça va anunciar la construcció de l’Espai Memorial, que pretenia acollir unes 20.000 urnes en un “lateral” del Camp Nou. Finalment però el projecte, avalat per part del club blaugrana, va quedar aturat a l’espera de remodelar l’estadi però els petits inversors ja hi havien dipositat 1,3 milions d’euros. Actualment, hi ha un petit espai al cementiri de Les Corts.

No només el FC Barcelona s’ha vist inmers en aquesta presumpta estafa. Des de 2009, GIEM Sports a través de l’empresa iUnik Store, aleshores amb botiga al carrer Font Vella de Terrassa, oferia els seus serveis vinculats amb el món de l’esport, sempre amb clubs o activitats que mouen masses. Així, Bach havia conseguit convenis per explotar els “memorials” del Betis, Espanyol, l’Atlètico o el Circuit de Catalunya, a més de cridar l’atenció de clubs de beisbol nord-americans.

Inauguració del memorial al Circuit de Catalunya | GIEM Sports

!--akiadsense-->

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa