MónTerrassa
Ultra Clean Marathon, córrer 60 km retirant residus abandonats als espais naturals

La tercera edició de l’Ultra Clean Marathon consistirà en córrer 60 km, en modalitat de plogging, és a dir retirant residus abandonats als espais naturals, i recollir donatius per a projectes de conservació de la natura i defensa del medi ambient. Surt de Terrassa, travessa la Serra de Galliners,  el Parc Natural de Collserola, ressegueix el riu Besòs i arriba a les platges de Barcelona.

L’Ultra Clean Marathon (UCM) és un gran repte esportiu i ambiental. Vol activar la consciència ambiental entre les persones esportistes, i apel·lar a la seva capacitat d’acció per la natura. Per això l’UCM és una cursa on es corre, es recullen residus abandonats als espais naturals (plogging)es coneixen els problemes ambientals en cada punt d’avituallament i es dóna l’import de les inscripcions a projectes de conservació de la natura i defensa del medi ambient. A més a més, la cursa s’organitza de forma sostenible per contribuir a promoure les curses i activitats esportives, solidàries i alhora sostenibles. L’edició d’enguany es realitzarà el 5 de juny, en motiu del Dia Mundial del Medi Ambient. L’UCM té, doncs, un objectiu solidari, que busca la donació econòmica a projectes de conservació de la natura a Catalunya, un objectiu educatiu, relacionat amb l’educació ambiental, i un objectiu social, que apel·la a la necessària participació de totes les persones en la protecció del medi ambient a través de l’esport sostenible.

L’UCM neix des del tercer sector ambiental, i porta incorporada a la seva gènesi la sostenibilitat. L’esdeveniment ha estat dissenyat integrant les variables ambientals en cada aspecte de la competició. S’aplica un pla de gestió ambiental seguint la ‘Guia de bones pràctiques en l’organització i celebració de curses i marxes per muntanya’ de la Generalitat de Catalunya i la Diputació de Barcelona, amb l’assessorament del Club EMAS que ha aportat experiències de la certificació EMAS de qualitat ambiental. Es destaquen elements com l ’absència de cintes de senyalització de plàstic; l’adopció dels tracks disponibles a l’aplicació del Cartogràfic Instamaps (per a GPS i Catalunya Offline) i l’ús de garrafes d’aigua, gots reutilitzables i aliments ecològics en els punts d’avituallament.

La inscripció a la cursa és gratuïta. No obstant, per participar cal realitzar un donatiu mínim de 600€, que anirà destinat íntegrament a la causa ambiental escollida. Les causes ambientals són iniciatives impulsades per entitats sense ànim de lucre de Catalunya. Les trobareu publicades a la web Donant Ambiental, un portal de donacions promogut per la Xarxa per a la Conservació de la Natura, co-organitzador de l’UCM.

Ambaixadors

L’Albert Bosch i la Nicole Ribera són els ambaixadors d’aquesta ECOCURSA. Dos eco-runners compromesos amb les bones pràctiques de l’esport i la protecció del nostre patrimoni natural!

L’aventurer Albert Bosch va prendre plena consciencia al cim de l’Everest de la necessitat de responsabilitzar-nos al màxim en la cura de la terra. Va decidir que tant els seus hàbits diaris com les seves activitats esportives o aventureres estarien sempre compromeses amb un impacte positiu amb l’entorn natural.

La corredora Erika Nuñez és una amant de la natura i del Ioga, i ha anat vinculant sempre aquests tres factors clau, tant participant en esdeveniments esportius amb un enfocament social o ambiental, com promovent un estil de vida més conscient, equilibrat i positiu pel benestar físic i la relació amb els demés i l’entorn que ens envolta

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa