MónTerrassa
Els terrassencs Laura Gamell i Marcel Camp brillen a les Parkour Spain Series
  • CA

Terrassa ha sortit victoriosa de les Parkour Spain Series 2021, el primer campionat d’Espanya de Parkour celebrat aquest cap de setmana al Nafarroa Arena de Pamplona, organitzat per NICDO i la Real Federació Espanyola de Gimnàstica, en col·laboració amb la Federació Navarra de Gimnàstica. El campionat nacional d’aquesta nova modalitat ha comptat amb una destacada representació terrassenca: Laura Gamell en la competició femenina i Marcel Camp en la masculina, ambdós del Gimnàstic Terrassa. Tant Gamell com Camp han aconseguit pujar al podi superant totes les expectatives i deixant la ciutat en el lloc més alt.

Laura Gamell, gimnasta del club en artística femenina i que encara segueix en actiu, s’ha introduït en el món del parkour els darrers mesos, i ha pres part per primer cop en una competició d’aquesta modalitat. La gimnasta ha aconseguit la segona posició en Freestyle i la tercera posició en el Torneig Nacinoal Iberdrola Parkour Femení amb una actuació en que ha combinat els nous aprenentatges de parkour amb la seva base gimnàstica de forma brillant. D’aquesta manera, Gamell ha tornat a casa amb dues medalles penjades al coll, una de plata i l’altra de bronze.

Pel què fa a la representació masculina, Marcel Camp ha competit en Freestyle i en Speed, i ha estat en aquesta segona especialitat que ha aconseguit uns resultats espectaculars, pujant al podi amb la medalla de bronze. La competició ha reunit els esportistes masculins més destacats del món del parkour, la qual cosa li dóna més valor al seu resultat. 

Laura Gamell i Marcel Camp amb els diplomes guanyadors | Miquel Àngel Gamell

El Club Gimnàstic Terrassa ha estat l’únic club català de gimnàstica que ha participat en aquests campionats i és dels pioners d’aquesta modalitat al país. Tot i que té com a principal modalitat la gimnàstica artística, aposta per potenciar noves modalitats emergents en les seves noves instal·lacions del Bon Aire de la mà del Club Natació Terrassa, com el trampolí i el parkour. A partir d’octubre, el club inaugurarà un open gym de parkour els dissabtes a la tarda, amb l’objectiu que aquesta modalitat pugui tenir nous espais on practicar-se. 

Cal recordar que el parkour ha estat incorporat recentment com a modalitat gimnàstica per la Federació Internacional. Actualment hi predomina la vessant masculina però des de les federacions espanyola i catalana es vol potenciar la presència femenina. Aquests Parkour Spain Series en son una prova, amb la possibilitat que les participants es converteixin en noves referents d’aquesta modalitat emergent.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa