El Terrassa FC suma a l’Olímpic de tres en tres
Els jugadors de Sants i Terrassa se saluden a l'inici del partit
Els jugadors de Sants i Terrassa se saluden a l’inici del partit | Anna Solernou

La tarda de diumenge a l’Estadi Olímpic ha començat amb badalls i xiulets i ha acabat amb aplaudiments. El Terrassa FC s’ha endut els tres punts davant d’un Sants que lluitava per sortir de la zona de descens. D’aquesta manera, els terrassistes continuent la ratxa d’imbatibilitat a casa. Amb un 2 a 0, el conjunt de Xevi Molist es manté a la zona de play-off trepitjant els talons a L’Hospitalet i l’Horta, que també han sumat.

El Sants ha sortit com una exhalació. Ha estat tot just al minut 1 quan, encara amb el públic de l’Olímpic prenent posicions, ha disposat d’una gran ocasió. Amb la defensa molt avançada i despistada, el davanter Navarro ha recollit una pilota entre línies que l’ha deixat tot sol. Amb una correguda s’ha plantat dins de l’àrea però el seu xut s’ha vist interceptat pels peus d’Ortega que havia sortit a tapar forat. Ha estat un avís del joc que proposaven els barcelonins, plantats en defensa i un punta a l’aguait per un contraatac. La tàctica ha estat repetida en un parell més de cops però amb menys fortuna.

Per la seva banda, el Terrassa FC tot i mantenir bona part de control del ritme no ha tingut ni la intensitat ni precisió que se li pressuposa. De fet, ha fet la impressió que no sabien ben bé a què jugaven. Àlex Fernández ho ha provat al minut 9 amb un xut directe de falta lateral que el porter Oriol ha tocat just amb la mà per enviar la pilota a córner fregant el travesser. Deu minuts després, un xut fort però massa centrat de Kevin ha mort a les mans del porter del Sants. Al minut 36, un possible penal per unes mans dins de l’àrea del Sants, s’ha encadenat amb un bon xut de Viña que s’ha estavellat a la xarxa lateral provocant una il·lusió efímera en una part de la graderia que havia cantat gol.

Amb el 0 a 0 s’ha arribat a la mitja part, amb un públic que ha descarregat la seva frustració amb xiulets i crits a l’àrbitre, tot i que sent sincers, se’ls mereixia molt més l’equip terrassista.

Una jugada del partit entre el Terrassa FC i el Sants
Una jugada del partit entre el Terrassa FC i el Sants | Anna Solernou

Àlex Fernández, lidera

Quatre minuts després de la represa, Àlex Fernández ha tornat a portar els aplaudiments a la grada. El migcentre vermell ha rematat amb el cap una centrada lateral de Jaume des de banda dreta. La pilota, ben creuada, ha quedat lluny de l’abast d’Oriol i ha col·locat l’1 a 0 al marcador. El mateix Àlex, l’home del partit, ho ha intentat de nou amb un xut massa forçat que a punt ha estat de sorprendre el porter del Sants.

Al minut 54, una altra jugada polèmica després d’una falta a tocar del córner llançada per Alex. La pilota ha anat rasa al segon pal on hi havia una munió de jugadors. Allà entre el bosc de cames i rematades un jugador del Terrassa FC ha acabat introduint la pilota dins. L’àrbitre però ha anul·lat per una possible falta sobre el porter. Set minuts més tard, a Jaume Pascual li ha anat de ben poc no posar el 2 a 0 després de connectar amb el cap una bona centrada de Viña.

Alex Fernández celebrant el gol
Alex Fernández celebrant el gol | Juanma Medina

Passat al minut 70, la major qualitat a les botes dels jugadors terrassistes s’ha tornat a entreveure. Jaume Pascual ha fet una bona jugada individual per banda dreta, ha retallat cap dins i cap a fora, i ha deixat anar amb la cama esquerra un míssil que s’ha estavellat a la fusta.

El conjunt de Xevi Molist no ha acabat de trobar-se còmode i mantenia la porta oberta a un empat. Però al minut 84, Àlex Fernández ha tornat a ser protagonista, aquest cop com a passador. El seu llançament de córner ha estat clau. Tot i que semblava que anava molt passat ha estat recepcionat per Carlos García al segon pal, que trepitjant la ratlla de fons, ha saltat fort i ha rematat amb el cap. La pilota, potser amb una mica d’ajuda de Pelegrin, ha fet un efecte invers i ha acabat dins.

TERRASSA FC: Ortega, Adrià Prado, Lucas Viña, Galeano, Alex Fernández, Jaume Pascual (Domi 80’), Kevin (David López 75’), Carlos, Kilian (Manu González 85’), Pelegrín, Jordi López

UE SANTS: Oriol, Mulero, Sergi, Picolo, Guille, Navarro (Samu 72’), Sergi Vicente (Fabre 71’), Sergio, Suma, David Cura, Fran (Josele 58’)

Targetes: Lucas Viña (42’), Mulero (62’), Sergi (90’)