El Terrassa FC inscriu el seu nom al Torneig d’Històrics
Onze inicial de Terrassa FC en la final del torneig d'Històrics
Onze inicial de Terrassa FC en la final del torneig d’Històrics | Torneig d’Històrics

La 34a edició del Torneig d’Històrics ja té guanyador. El Municipal del Guinardó ha vist com s’estrenava en el guardó el Terrassa FC (2 a 1). Els egarencs han aconseguit superar el principal favorit i defensor del títol, el Badalona, gràcies a uns deu minuts bojos en què ha posat tota l’ànima i l’esperança per remuntar un partit que tenia ben complicat.

El primer a provar-ho ha estat el Badalona, que ha pres la iniciativa des de bon començament. Ho ha fet amb un xut des de molt lluny que Ortega no ha tingut problemes per blocar. Al minut 6, una combinació elèctrica entre Carbó i Esteban ha avisar de nou els egarencs. Ortega ha tornat a ser vital després d’un colpeig fort, sense pensar-s’ho, de Máyor. El conjunt badaloní ha continuat pressionant, impedint la sortida neta del conjunt de Molist que s’ha vist superat per la intensitat i el control del seu rival. FEl Terrassa FC se l’ha vist frustrat per no poder creuar el seu propi camp i no poder aprofitar la seva rapidesa a les bandes ni connectar amb Arranz.

Però els minuts han anat passant, i la bona notícia pel Terrassa era que el marcador seguia a zero. Fins i tot, poc a poc, ha anat guanyant confiança i ha disposat d’un parell de córners o un xut una mica escarransit de Kilian Villaverde. Tanmateix, qui provava els guants del porter era el Badalona, ja fos amb un xut des de la distància de Malón; amb centrades perilloses des de les bandes tant de Simón com de Kilian Durán; o amb bones desmarcades de xuts tímids de Chema Moreno dins de l’àrea.

Una jugada del partit entre el Terrassa FC i el Badalona
Una jugada del partit entre el Terrassa FC i el Badalona | Torneig d’Històrics

Arriben els gols

La segona part ha començat amb moviment a ambdues banquetes. Fins al minut 10, no ha passat res destacable, mantenint la mateixa dinàmica dels primers 45 minuts. Ha estat aleshores, quan una bona passada en diagonal a l’esquena dels defensors del Terrassa ha estat aprofitada per la velocitat de Robert Simón, que a la frontal de l’àrea i gràcies al bot de la pilota l’ha colpejat amb suavitat cap amunt superant Ortega, que ha quedat venut a mitja sortida. El gol ha arribat just abans que el conjunt de Xavi Molist acabés de renovar-se completament.

La inferioritat al marcador ha obligat als egarencs a pressionar més amunt. Amb cames fresques, s’ha vist el Terrassa més agosarat i lluitador. Jaume, al minut 78, ha tingut una bona ocasió després d’una centrada per banda dreta de Yaya, que ha pogut rematar amb bona intenció i que un defensa ha desviat a córner. Fruit de tancar el Badalona al seu camp ha arribat l’empat a 1. Una bona jugada per banda esquerra d’Albert Lópex, al minut 82, ha acabat amb una centrada enrere al primer pal que ha sabut aprofitar David Virgili per avançar-se al seu marcador i, amb gran precisió, creuar-la lluny de l’abast d’Àlex.

I el Terrassa FC no n’ha tingut prou i no s’ha conformat. Al minut 88, un córner llançat per Àlex ha estat rematat de cap per Yaya, que l’ha deixat a l’àrea petita i Lucas Viña, molt murri, s’ha regirat i l’ha engaltat cap dins. L’ha tingut el Badalona amb una ocasió d’Omar que l’ha xutat molt bé i que ha obligat a lluir-se a Zapico que l’ha pogut desviar i que ha comptat amb la complicitat del pal per evitar que la pilota entrés.

TERRASSA FC: Ortega (Zapico 45?), Adrià Prado (Yaya 45′), Manu González (Galeano 45′), Joel Cañaveras (Eric Ruiz 60′), Genís, Pelegrín (Álex Fernández 60′), Alberto Sánchez (Lucas 45′), David López (Virgili 60′), David Coro (Albert López 60′), Kilian Villaverde (Jaume 45′), Sergi Arranz (Kevin 45′)

CF BADALONA: Morales (Álex 45′), Malón (Joel Toledo 45′), Robusté, Valentín, Kilian (Pelón 45′), Adri Diaz (Toni Jou 45′), Marc Carbó, Robert Simón (Omar 64′), Chema Moreno, Hugo Esteban (Boniquet 45′), Mayor

TARGETES: Robusté (10’), Manu González (16′)