MónTerrassa
Terrassa planta cara a la LGBTIfòbia al futbol

Terrassa se suma aquest cap de setmana a la commemoració del Dia Internacional contra l’LGTBIfòbia al Futbol, el 19 de febrer, amb l’objectiu “d’encoratjar a jugadors i jugadores, famílies, equips tècnics, esplais i ciutadania contra la discriminació i en favor del respecte a la diversitat al futbol”, exposa l’Ajuntament. Aquest diumenge es llegirà un manifest al partit del Terrassa FC contra el CE Manresa i es jugarà un partit a l’Estadi Olímpic amb el lema “Futbol sense fòbies“.

L’Associació LGTB Terrassa, en col·laboració amb el Terrassa FC, ha estat l’organitzadora del partit amb jugadors i jugadores del Terrassa FC i persones de l’Associació LGTB. L’esdeveniment tindrà lloc a l’Estadi Olímpic a les 12h i estarà obert a tota la ciutadania. L’acte també comptarà amb activitats dirigides a famílies per sensibilitzar sobre la presència de l’lgtbi-fòbia a l’esport.

A la tarda, l’Associació de Clubs de Futbol de Terrassa i Comarca ha organitzat la lectura de manifest en el partit que jugarà el Terrassa FC de la segona Federació, a les 17:00h a l’estadi Olímpic.

Més activitats per lluitar contra la LGTBIfòbia al futbol

Durant la setmana posterior i el cap de setmana del 25 i 26 de febrer, les pancartes en contra de l’LGTBIfòbia al futbol lluiran a diversos estadis de la ciutat i es desplegaran durant els partits del futbol formatiu. D’altra banda, l’Ajuntament també ha organitzat una conversa amb l’exfutbolista i activista Valentina Berr amb el títol “LGTBI-fòbia al futbol”, el dia 1 de març a les instal·lacions del CP San Cristóbal a les 18:00h.

En commemoració al naixement de Justin Fashanu

El Dia Internacional contra la LGTBI-fòbia al Futbol es commemora el 19 de febrer coincidint amb la data de naixement de Justin Fashanu, el primer futbolista professional que va declarar públicament la seva homosexualitat. Fashanu, qui va jugar amb diferents clubs de la Premier League i amb la selecció anglesa, va declarar públicament la seva homosexualitat el 1990. A partir d’aquell moment, va patir tota mena de pressions i mostres de rebuig i menyspreu, i la seva carrera professional va anar en davallada fins que, el 1998, es va suïcidar.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa