Terrassa ha estat designada com a Capital Catalana de l’Esport. Així ho ha anunciat aquest dijous el regidor d’Esports, Miguel Ángel Moreno, durant la reunió del Consell Municipal de l’Esport celebrada al Complex Esportiu del Districte 2. Aquest reconeixement, atorgat per la Fundació Catalana per a l’Esport, vol destacar el compromís de la ciutat amb l’esport i amb el foment i la difusió dels valors esportius i farà de Terrassa la ciutat catalana de referència a nivell esportiu durant el que resta d’aquest 2022 i fins al mes d’abril de 2023.

Desprès d’haver estat reconeguda com a Ciutat Europea de l’Esport 2021 i ser la seu del Mundial d’Hoquei Femení aquest estiu, Terrassa rep ara aquest nou reconeixement, que segons l’alcalde Jordi Ballart “referma l’aposta que es fa a la ciutat per l’esport com a eina de cohesió i dinamització a tots els nivells i sempre entès com a un instrument transversal d’integració, d’igualtat o de foment de la salut i dels valors positius de la pràctica esportiva. Unes accions que fan de Terrassa un referent esportiu a nivell nacional i internacional“.

Terrassa és la tercera ciutat que rep aquesta distinció desprès de les designacions de Calella i Lloret de Mar, els anys 2019 i 2020. Des de la Fundació Catalana per a l’Esport, entitat privada d’interès públic sense ànim de lucre, s’ha destacat que en el cas de la designació de Terrassa s’ha tingut en compte que la ciutat destaca per la seva feina en la difusió i la pràctica esportiva per a tothom utilitzant l’esport com a instrument de salut, integració, educació, igualtat i respecte. També s’han valorat altres factors com ara la inversió en instal·lacions esportives, disposar de programes esportius per a infants i joves, iniciatives esportives per a gent gran i persones amb discapacitat, així com per a col·lectius amb risc d’exclusió o disposar d’esdeveniments de projecció internacional, entre d’altres.

Moreno exposa que fins al mes de març de 2023 Terrassa celebrarà diferents activitats vinculades a l’àmbit esportiu. “A més, convidarem les entitats de la ciutat a incorporar el distintiu de Capital Catalana de l’Esport a les seves activitats i comunicacions per visibilitzar així aquesta capitalitat. D’aquesta forma, volem també fer extensiu aquest reconeixement a totes les entitats, clubs i esportistes de la ciutat per la seva gran tasca, implicació i compromís amb l’esport i amb Terrassa”, ha conclòs.

Nou comentari

Comparteix