MónTerrassa
Terrassa aporta tres esportistes als Jocs Paralímpics de Tòquio
  • CA

La ciutat de Terrassa, amb Sarai Gascón, Montse Alcoba i Jordi Ruiz, estarà ben representada als Jocs Paralímpics de Tòquio, que tindran lloc entre el 24 d’agost al 5 de setembre. El municipi vallesà tornarà a tenir l’oportunitat de penjar-se alguna medalla, com ja va passar ara fa unes setmanes als Jocs Olímpics, amb les waterpolistes Paula Leitón, Bea Ortiz i Pili Peña i el futbolista Dani Olmo. A més, cal destacar que també s’hi troba present Raúl Elía, cap d’equip de la selecció espanyola de bàsquet en cadira de rodes, entrenador del CN Terrassa i resident a casa nostra.

Sarai Gascón, guanyadora de sis medalles olímpiques, buscarà al Japó l’anhelat or paralímpic, únic reconeixement que falta en el seu extens palmarès. La terrassenca va debutar internacionalment amb 13 anys i va participar en els Jocs de Pequín
de 2008 amb només 15. La de Tòquio serà la seva quarta cita paralímpica. Montserrat Alcoba, nascuda a Sabadell però membre del Club de Peses de Terrassa, és aixecadora de peses i ha competit en diversos campionats, tant Mundials com Europeus. Serà una de les dues representants en la modalitat d’Halterofília i serà la seva primera experiència olímpica. Jordi Ruiz Jordán va ser subcampió en els Jocs Paralímpics de Rio 2016. També va ser quart en el Mundial de bàsquet en cadira de rodes de 2014 al Japó i el cinquè en el d’Hamburg 2018. També va formar part de la selecció espanyola que va aconseguir la plata i el bitllet a Tòquio en l’Europeu de 2019. L’egarenc suma 123 internacionalitats.

La delegació espanyola estarà formada per 229 persones. En total, es desplaçaran a la capital nipona 142 esportistes -127 d’ells amb discapacitat i 15 de suport-, i 87 membres més, entre entrenadors, metges, fisioterapeutes, mecànics i personal d’organització. A més de seguir estrictament les mateixes restriccions que va imposar el Comitè Organitzador per als Jocs Olímpics, l’Equip Paralímpic Espanyol inicia el seu viatge després d’haver romàs concentrat durant 15 dies en els Centres d’Alt Rendiment i Tecnificació Esportiva repartits per tota la geografia nacional. L’objectiu d’aquestes “bombolles” ha estat minimitzar en la mesura que sigui possible els contagis per coronavirus.

Aquesta dijous, 19 d’agost, per exemple, Sarai Gascón ha anunciat que emprèn l’aventura ja cap a Tòquio.

Els esportistes espanyols competiran en 15 dels 22 esports del programa paralímpic. L’atletisme serà la modalitat amb major representació, amb 29 esportistes (22 més 7 guies), seguida de la natació, amb la multipremiada Sarai Gascón (27) i del bàsquet en cadira de rodes, entre els quals s’hi troba l’egarenc Jordi Ruiz (24). També serà nombrosa la participació en ciclisme (10 més 2 pilots de tàndem), futbol-5 (8 més 2 porters), triatló (7 més 3 guies) i tennis de taula (8). I hi haurà participació espanyola en rem (5 més 1 timoner), piragüisme (5), tennis en cadira de rodes (4), judo (3), halterofília, amb la terrassenca d’adopció Montse Alcoba (2) i taekwondo, tir i tir amb arc (1 cadascun). Susana Rodríguez participarà en dos esports (atletisme i triatló), per la qual cosa assistiran 127 persones amb 128 participacions. En total, hi haurà 15 esportistes de suport, entre guies d’atletisme (7) i triatló (3) per a cecs, pilots de tàndem (2), porters de futbol-5 (2) i timoner de rem (1).

El programa paralímpic de Tòquio està compost per 22 esports, entre els quals debuten el bàdminton i el taekwondo. Està prevista la participació de més de 4.400 esportistes procedents d’uns 170 països. Els 142 esportistes i esportistes de suport classificats per a Tòquio superen la xifra total de 127 que van assistir fa cinc anys a Riu 2016. En aquella ocasió, l’expedició nacional la van formar 201 persones, mentre que ara ho faran 229. La participació femenina serà del 33% (42 dones), la qual cosa suposa un important increment respecte a la cita carioca, on va ser del 25% (23).

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa