MónTerrassa
Set excursions per motivar les persones grans a fer esport i veure natura

Set excursions per motivar les persones grans a fer esport i estar en contacte amb la naturalesa. Aquest és l’objectiu del programa “Viure la natura”, organitzat per l’Ajuntament de Terrassa i que enguany proposa un total de set sortides entre els mesos de març a novembre. El preu d’aquestes trobades, regulat per les ordenances municipals, tornarà a ser enguany de 14,75 euros i inclou transport i assegurança. En cada sortida s’ofereixen un total de 48 places. Tot i que les sortides estan organitzades per l’Ajuntament, es compta amb la col·laboració i assistència tècnica de dues entitats especialitzades en aquests termes: Centre Excursionista de Terrassa i Excursionistes.cat.

El programa Viure la Natura s’inscriu en la línia de promoció de l’envelliment actiu i saludable que impulsa l’Ajuntament de Terrassa. En aquest sentit, la regidora de Gent Gran, Mónica Polo, ha recordat que: “aquestes sortides aporten molt a les persones grans perquè permeten fer activitat física i estar en contacte amb la natura, que són dues coses fonamentals per a la salut i el benestar, però a més també serveixen per relacionar-se amb altres persones i per descobrir i aprendre coses del nostre entorn, i això sempre és molt enriquidor”.

La primera excursió, a la Conca de Barberà

La primera de les excursions d’enguany tindrà lloc el pròxim dimecres, 15 de març. Es tracta d’un itinerari de poc més d’11 km per la comarca de la Conca de Barberà, amb sortida a Belltall i arribada a Rocafort de Queralt, passant per Forès. Tots tres pobles formen part de la Ruta del Císter. Forès, el punt més alt de l’excursió, té una privilegiada elevació que el fa un mirador natural de la Conca de Barberà i de part de la Segarra. Tanmateix, la ruta és senzilla i majoritàriament en baixada. Les persones interessades a participar en aquesta o qualsevol altra de les excursions programades poden inscriure-s’hi trucant al Servei de Promoció de la Gent Gran (626 192 166) de dilluns a divendres de 10 a 13 h.

Durant la resta de l’any les sortides s’aniran succeint, a un ritme d’una per mes, excepte al juliol i l’agost. Al novembre hi haurà el tradicional dinar de germanor, que en aquesta ocasió tindrà lloc a Solsona. Les fitxes tècniques de cada excursió s’aniran publicant al web Viure la natura (clicant aquí) uns dies abans de cada sortida. També es farà difusió de cada excursió a través del canal de WhatsApp d’Activa el +60 (per donar-s’hi d’alta, cal omplir el formulari clicant aquí).

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Vilatà. a març 14, 2023 | 09:43
    Vilatà. març 14, 2023 | 09:43
    Als urbanites els cal veure món; un món fora del carrers de la ciutat, que és l'únic què conèixen.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa