Xavi Dobón, Mónica Polo i Miguel Ángel Moreno en la presentació del programa de gimnàstica +60
Xavi Dobón, Mónica Polo i Miguel Ángel Moreno en la presentació del programa de gimnàstica +60 | Aj. Terrassa

!--akiadsense-->

Terrassa vol promoure l’activitat física entre la població major de 60 anys. Per aconseguir-ho ha presentat el programa Gimnàstica Gratuïta +60, una oferta esportiva dins del programa “Mou-te”. “Des del govern tenim la convicció de fer de l’esport un element transversal, de foment de la integració social, d’igualtat i de salut, i aquest programa n’és un bon exemple”, ha subratllat el regidor d’Esports, Miguel Ángel Moreno. Al seu costat, la regidora de Salut, Mónica Polo, ha recalcat que està pensava “per aquelles persones que per riscos de salut necessiten fer activitat física o per aquelles que hi estan poc acostumades. Volem que sigui una eina per no deixar ningú enrere i ajudar a millorar la qualitat de vida de la gent gran de la ciutat”.

Amb la pandèmia hem vist els efectes que el confinament ha tingut en la salut de la gent gran. Hem cregut que ara era el moment oportú per tirar endavant, entre l’Ajuntament i el Consell Esportiu, una activitat que abracés aquesta franja d’edat, i oferir un servei per alleugerir la situació que estan patint”, ha exposat el tècnic del CEVO Terrassa, Xavier Dobón.

El programa Gimnàstica Gratuïta +60 es durà a terme a quatre punts estratègics de la ciutat, amb la idea de facilitar el desplaçament de la gent gran al màxim possible. Comptarà amb un monitoratge especialitzat i serà una “gimnàstica de manteniment, on tothom s’hi trobi còmode, i complint tots els protocols de seguretat i aforament”. Els quatre equipaments escollits són: poliesportiu La Maurina, poliesportiu Sant Llorenç, pavelló Can Jofresa i pista poliesportiva de Can Parellada-Les Fonts. Es durà a terme entre març i juliol, de dilluns a dijous de 10 a 11.30h; una sessió per setmana a cadascun dels punts. El límit d’aforament se situarà entre 15-20 persones.

El projecte preveu tenir continuïtat i després del parèntesi estival, recuperar l’activitat programada al mes d’octubre-novembre. A més, el regidor d’Esports ha indicat que la voluntat és ampliar el nombre de punts on es realitzi, i que no es descarta traslladar-la a centres cívics. Per inscriure’s al programa cal omplir el formulari de la pàgina web del Consell Esportiu, fer-ho via telefònica o demanar cita prèvia al telèfon 93 735 28 76. Més informació enviant correu a: consell.esportiu@ceterrassa.cat

Nou comentari